Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Investoinnit käyntiin

Teknologiateollisuus ry

Investoinnit käyntiin

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 10:23
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Suomessa on ollut pitkä investointilama. Sitä ovat ruokkineet monet epävarmuustekijät. Monet niistä tulevat annettuina ulkoa, kuten heikko kansainvälinen suhdanne. Epävarmuutta voidaan helpottaa kuitenkin myös kotimaisin päätöksin.

Uskon vahvasti siihen, että yritykset kyllä investoivat, kunhan kannustimet saadaan kuntoon, kirjoittaa Tuomas Pere Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa. Pere on Pintoksen toimitusjohtaja sekä Teknologiateollisuuden yrittäjävaliokunnan puheenjohtajana ja siinä roolissa myös Teknologiateollisuuden varapuheenjohtaja.

Keskeistä on, että uusi eduskunta ja tuleva hallitus palauttavat Suomen kilpailukyvyn, kirjoittaa Pere.

Vienti on Suomelle elintärkeä. Nyt Suomen vienti on suurimpien yritystemme hartioilla. Olisi tärkeää kannustaa pienempiä yrityksiä omien tuotteiden kehittämiseen ja vientimarkkinoille. Tässä ne tarvitsevat tukea.

Pk-yrityksille soveltuvaa viennin rahoitusta on kehitettävä hyväksymällä riittävät riskinoton tasot. Myös viejän alihankintaketjua on rahoitettava. Markkinat voivat muuttua nopeastikin ja rahoitusinstrumenttien pitäisi reagoida näihin muutoksiin. Nyt näin ei ole, kirjoittaa Pere.

Yritykset eivät pyydä muuta kuin tasavertaiset kilpailumahdollisuudet muiden kanssa.

Teollisuuden on voitava jatkuvasti uudistua, kasvaa ja kansainvälistyä. Teollinen internet on Suomelle suuri mahdollisuus, jonka hyödyntämistä tukee osaamisprofiilimme ja innovatiivinen kulttuurimme. Tekesin ja SHOKien rahoituksesta on pidettävä huolta.

Huonoina aikoina on nähtävä menestymisen mahdollisuudet ja rohkeasti tartuttava niihin. Tästä se vasta alkaa.

http://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/toimitusjohtajablogi/investoinnit-kayntiin

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs