Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Inlämnande av skattekort till arbetsgivaren förändras nästa år

Valtiovarainministeriö

Inlämnande av skattekort till arbetsgivaren förändras nästa år

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.12.2013 kl. 13:41
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet har bekräftat en ändring av förordningen om förskottsuppbörd, enligt vilken arbetstagaren inte längre behöver lämna skattekortet till arbetsgivaren då denne erhållit förskottsuppgifterna som elektronisk direktöverföring från Skatteförvaltningen.

Tidigare har det varit nödvändigt att lämna skattekortet till arbetsgivaren eftersom förskottsuppbörd annars varit 60 procent på utbetalda löner. Om skattekortet saknats har arbetsgivaren varit skyldig att verkställa förskottsinnehållningen trots att korrekta förskottsinnehållningsuppgifter erhållits i form av direktöverföring.

Arbetstagaren behöver inte lämna in något skattekort om arbetsgivaren meddelar att den utnyttjar direkt överförda uppgifter om förskottsinnehållningen. Arbetsgivarna kan begära förskottsinnehållningsuppgifter från skatteförvaltningen. Största delen av uppgifterna förmedlas redan nu elektroniskt, eftersom alla stora arbetsgivare och en stor del av de mindre redan är med i direktöverföringsförfarandet.

Förändringen gäller endast vanliga skattekort som Skatteförvaltningen räknat ut. Ändringsskattekort ska fortfarande lämnas skilt till arbetsgivaren.

Förordningsförändringen träder i kraft den 1 januari 2014.        

Förfrågningar: Henna Ritari, överinspektör, tfn 02955 30591

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs