Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ilmastolaki - askel kohti parempaa tulevaisuutta

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Ilmastolaki - askel kohti parempaa tulevaisuutta

Julkaistu: 03.05.2013 klo 11:45
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Sosialidemokratia kantaa vastuun yhteisestä maailmasta paitsi ihmisten, myös luonnon osalta. Nykyinen maailmanjärjestys perustuu kestämättömään luonnonympäristöjen, ilmaston ja raaka-ainevarojen kuluttamiseen. On tiedostettava muutoksen tarve ja ryhdyttävä määrätietoisiin toimenpiteisiin kestävän kehityksen tielle pääsemiseksi. Myös Suomi kuluttaa tällä hetkellä luonnonvaroja globaalisti kestämättömällä tavalla, mikä ei ole hyväksyttävää ilmastonmuutoksen ottaessa vauhtia välinpitämättömän ilmastopolitiikan vuoksi.

 

- Tällä hetkellä Suomi on hyväksynyt EU:n ilmasto- ja energiapaketin mukaisesti tavoitteen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 20 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä.  Tämä ei kuitenkaan ole tulevaisuutemme kannalta riittävää, vaan Suomi tarvitsee ilmastolain, jonka tavoitteena on vähentää päästöjä vähintään 40 % vuoteen 2020 mennessä ja 95 % vuoteen 2050 mennessä, korostaa puheenjohtaja Anette Karlsson.

 

Ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt kaikkiin maailman ihmisiin ja ekosysteemeihin aiheuttamalla massiivisia inhimillisiä tragedioita, kuten konflikteja, nälänhätää ja pakolaisuutta. Suomen on kyettävä nykyistä ilmasto- ja energiastrategiaansa kunnianhimoisempiin päästövähennyksiin ja toimittava aktiivisesti uuden, Kioton jälkeisen ja pitemmälle menevän sopimuksen aikaansaamiseksi. Nykyinen Kioton sopimus koskettaa käytännössä vain noin 15 prosenttia maailman kasvihuonekaasuista, mikä on ilmaston kannalta kestämätöntä.

 

Nyt ministeriössä valmistelussa olevasta ilmastolaista ei ole tarkoitus seurata velvoitteita yksityisille toimijoille, vaan laki keskittyy ilmastonmuutoksen kokonaishallintaan. Rohkeilla ja kestävillä päätöksillä laki voi olla askel kohti ilmastokatasrofin ennaltaehkäisyä ja vihreämpää kestävää tulevaisuutta. Suomen tuleekin olla edelläkävijä vihreän talouden, innovaatioiden ja viennin tuottajamaana. Vihreän tuotannon omaksuminen käytännöksi globaaleilla markkinoilla on Suomelle tulevaisuuden kasvun ja viennin mahdollisuus, sanoo puheenjohtaja Karlsson.

 

Lisätietoja,

Anette Karlsson, puheenjohtaja@sonk.fi, 045 112 9299

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs