Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Hirnahtava vaalipaneeli Hevoset-messuilla: Jos hevoset saisivat äänestää

Tampereen Messut

Hirnahtava vaalipaneeli Hevoset-messuilla: Jos hevoset saisivat äänestää

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2015 klo 14:15
Julkaisija: Tampereen Messut

HEVOSKANSA KOKOONTUU 11.–12. HUHTIKUUTA TAMPEREELLE

Hevosalan ammattilaisten ja harrastajien ykköstapahtuma Hevoset järjestetään 11.–12.4.2015. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakentuvalla Näytösareenalla nähdään korkeatasoiset esteratsastuskilpailut, kenttä- ja kouluratsastusklinikat sekä Turnajaisshow. Luvassa on myös vaalipaneeli, keppihevosten SM-kilpailut, raviratsastusesitys, valjakkoajokisat sekä vikellystä ja rotuesittelyitä. Messut avaa Suomen Ratsastajainliiton uusi puheenjohtaja Laura Airaksinen. Avajaisissa jaetaan myös Vuoden Kavionjälki 2015 -palkinto. Juontajana nähdään Ronja Salmi.  

Lauantaina klo 17 järjestetään vaalipaneeli otsikolla Jos hevoset saisivat äänestää. Hevosurheilu-lehden päätoimittajan Jussi Lähteen johdolla keskustelemassa ovat kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (Kesk.), kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (SDP) ja kansanedustaja Sofia Vikman (Kok.).  

– Millaisia asioita hevoset haluaisivat eduskunnan päättävän? Mikä on hevosille tärkeää kaavoituksessa, seutukuntien suunnittelussa tai vaikka lannanpoltossa? Entä millaisia terveisiä hevoset lähettäisivät eri-ikäisten suomalaisten hyvinvoinnista ministereille ja muille päättäjille? Keskustelemme näistä sekä ihan oikeasta hevonpaskasta – siis sen polttamisesta – kansaedustajaehdokkaitten kanssa. Tervetuloa kuulolle ja tuomaan omat terveisesi, kehottaa Hevosurheilun päätoimittaja Jussi Lähde.

Esteratsastushuippuja, vauhdikasta valjakkoajoa ja vikellystä sekä suositut klinikat

Hevosihmisten keväinen tapahtumaviikonloppu on täynnä upeita kilpailuja, esityksiä ja rotuesittelyitä.  Korkeatasoisissa esteratsastuskilpailuissa ratsastavat muun muassa Juho Norilo ja Tomas Kiviranta.  Lauantaina kilpaillaan Agrimarket Junior Trophy ja Agrimarket Pony Trophy -luokissa ja sunnuntaina hypätään Agrimarket Tammer Trophy ja Agrimarket Speed Trophy. Kilpailut järjestää Team Eurohorses.

Lauantaina kenttäratsastusklinikan vetää Elmo Jankari ja Sanna Siltakorpi. Näytösareenalla nähdään lisäksi monté-raviratsastusta, vikellysnäytös ja keskiaikaiset turnajaiset. Lauantaina kilpaillaan myös keppihevosten SM-tittelistä. Sunnuntaina kouluratsastusklinikalla vinkkejä jakaa kansainvälinen FEI 4* tuomari ja nuorten hevosten tuomari Maria Colliander. Vauhtia ja kaunista katseltavaa tarjoavat Raviliigan viestiralli, Ypäjän Hevosopiston Katrilli, Kari Vepsän lännenratsastusesitys sekä 3-vuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen varsanäyttelyn finaali. Molempina messupäivinä vauhdikkaassa Agrimarket-Kerbl indoor -valjakkoajokilpailussa Suomen parhaat valjakkokuskit ottavat toisistaan mittaa erirotuisilla hevosilla tarkkuusajossa ja maratonesteillä.   

Ratsastajien henkinen valmentaja Katri Syvärinen: Löydä ratsastuksen flow

Messujen ohjelma tarjoaa lukuisia asiantuntijahaastatteluita, tietoiskuja ja työnäytöksiä. Lauantaina ratsastajien henkinen valmentaja Katri Syvärinen puhuu stressistä ja suorituspaineista sekä siitä, miten löytää ratsastajan flow. Hevosjuridiikan asiantuntija, asianajaja Pauliina Lehtonen puolestaan kertoo, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ratsua ostaessa.

Alan ammattilaiset kertovat viikonlopun aikana myös ravihevosen valmentamisesta, hevosen lajinomaisen elämän ja kilparatsastuksen yhdistämisestä sekä hevosen ihonhoidosta. Työnäytöksissä perehdytään muun muassa kengitykseen, satulan rakenteisiin ja eläinkranio-saksaalihoitoon. Opettavaisen ja viihdyttävän ohjelmatarjonnan lisäksi messuilta löytyy myös laajat valikoimat tuotteita ja varusteita sekä messutarjouksia. Hevoset 2015 -messujen pääyhteistyökumppani on Horze.  

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi
Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset / Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, www.facebook.com/tampereenmessut
Veli-Pekka Rouvali, projektipäällikkö, p. 050 516 4005,
veli-pekka.rouvali(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs