Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Heinäluoma varoittaa eriarvoistumisesta

SDP Tiedotus

Heinäluoma varoittaa eriarvoistumisesta

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2016 klo 13:00
Julkaisija: SDP Tiedotus

 

Sdp:n kansanedustaja, entinen puhemies Eero Heinäluoma varoittaa Suomen olevan matkalla kohti suurempia tuloeroja ja lisääntyvää eriarvoisuutta. Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu, uudet leikkaukset sosiaaliturvaan ja samanaikaiset suurituloisia hyödyttävät veronalennukset ovst vaarallinen yhdistelmä kansakunnan yhtenäisyydelle, Heinäluoma sanoi puhuessaan Savonlinnassa Kaakkois-Suomen sosialidemokraattien piirijuhlassa.

 

- Veropolitiikassa Sipilän hallitus vahvistaa kasvavia tuloeroja suosimalla miljoonaperintöjen saajia ja räätälöimällä verotukseen uusia vähennyksiä, jotka kohdistetaan vain osalle tulonsaajia. Samaan aikaan tuloveronkevennykset tuovat suurituloisille kaksin-, kolmin- ja nelinkertaiset kevennykset verrattuna pieni- ja keskituloisiin. Hallituksen tulisikin nopeasti julkistaa vero- ja sosiaaliturvalinjaustensa tulonjakovaikutukset, Heinäluoma vaati.

 

Työllisyydenhoidossa hallitus on valinnut erittäin kovan tien. Palkansaajajärjestöt laitetaan jälleen neuvottelemaan uusista työttömien toimeentulon heikennyksistä, sillä oletuksella, että työttömyyspäivärahan leikkaukset olisivat uusia työpaikkoja. Markkinavoimien suurempaan valtaan nojaava politiikkaa on tuottamassa koko voimallaan lisääntyvää eriarvoisuutta, kun kolme neljästä työvoimatoimistojen asiakkaasta jää ilman apua työttömyysongelmaansa.

 

Savonlinna ja kaupunkiseudut vaativat huomiota

 

Eriarvoistumiseen littyy myös maan aluekehityksen jakaantuminen. Savonlinnan tapaiset keskisuuret kaupunkiseudut uhkaavat kuulua suuriin häviäjiin, kun keskittymiskehitys lopettaa työpaikkoja ja valtio omilla toimillaan vahvistaa tapahtunutta.

 

Savonlinnan opettajakoulutuksen lopettaminen oli suuri virhe niin opettajakoulutkselle kuin aluekehitykselle. Savonlinna valmisti korkealaatuisessa koulutuksessa hyviä ja osaavia opettajia koko alueella erittäin kustannustehokkaasti.

 

Sipilän hallitukselta odotetaan nyt nopeita päätöksiä, koillismaalaisista osoittaa, että se kantaa vastuunsa koko maan tasapainoisesta kehityksestä. Uusien koulutushankkeiden päätöksillä on kiire. Samoin on kiire päätöksillä, jotka pehmentävät opettajakoulutuksen lakkauttamisen vaikutuksia Savonlinnan aluetalouteen.

 

Eduskunta on velvoittanut hallitusta laatimaan perusteellisen aluekehitysarcion Savonlinnan tapaisten kaupunkiseutujen tulevaisuuden toimintaytysten turvaamisesta. Tämän arvion valmistuessa ensi vuonna on Suomessa tarve käydä laske,pinalueåoliittinen keskustelu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs