Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » HALUAISITKO RAKENTAA SUOLLE? MAF SUOMI KYSYI PUOLUEILTA - LEHDISTÖTILAISUUS 24.3.

Maf Suomi.

HALUAISITKO RAKENTAA SUOLLE? MAF SUOMI KYSYI PUOLUEILTA - LEHDISTÖTILAISUUS 24.3.

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2015 klo 08:54
Julkaisija: Maf Suomi.

MAF Suomi lähetti eduskuntapuolueille ja niiden puheenjohtajille kyselyn, jolla tiedusteltiin puolueiden kantoja liittyen hallituksen vuosi sitten tekemään päätökseen sulkea Malmin lentoasema ja rakentaa asuinrakennuksia Tattarisuolle. Tattarisuo on maaperältään huonosti asuntorakentamiseen sopivaa ja tästä johtuvat miljoonien eurojen ylimääräiset kustannukset uhkaavat kaatua suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi, vaikka hyvää rakennusmaata löytyy pääkaupunkiseudulta. Lentoaseman sulkeminen aiheuttaa myös muita suuria kustannuksia ja tappioita suomalaiselle yhteiskunnalle. 

Päätös iskee erityisesti ilmaliikenteeseen, jonka osuus on yli 3 % Suomen bruttokansantuotteesta ja on jo yli 6 miljardin euron arvoinen kasvava toimiala. Hallituksen tekemää päätöstä on vaikea ymmärtää, sillä valtio-omisteinen Finnair on vuoteen 2020 mennessä kaksinkertaistamassa lentoliikennettään ja samaan aikaan suuri määrä lentäjiä on jäämässä eläkkeelle. Lähes puolet maamme ammattilentäjistä koulutetaan Malmin lentoasemalla. MAF Suomen kyselyssä tiedusteltiin kahdeksan eduskuntapuolueen kantoja muun muassa seuraaviin asioihin: Malmin lentoaseman tulevaisuus, mahdollisesta asuntorakentamisesta yhteiskunnalle aiheutuvat ylimääräiset kustannukset sekä kasvavalle ilmaliikenteelle päätöksestä seuraavat vaikeudet. Lisäksi kyselyllä kartoitettiin puolueiden suhdetta päätöksestä johtuviin peruuttamattomiin menetyksiin liittyen Malmin lentokenttäalueen kulttuurihistoriallisiin, ekologisiin ja muihin arvoihin. 

Tervetuloa lehdistötilaisuuteen ti 24.3. klo 14.00 Helsinki Malmin lentoasema, Gate1-ravintola. Tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen on kutsuttu eduskuntapuolueiden edustajat. Paikalla ovat myös Suomen lennonjohtajien yhdistyksen puheenjohtaja Roy Myrberg, Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka, Suomen liikennelentäjäliiton varapuheenjohtaja Timo Willberg, BF-Lento Oy, Salpauslento Oy, sekä Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen sekä MAF Suomen toiminnanjohtaja Janne Ropponen. Kahvitarjoilu. Seitsemälle ensin tilaisuuteen ilmoittautuneelle medialle mahdollisuus tutustumislentoon lennonopettajan kanssa Helsingin taivaalle. Ilmoittaudu tilaisuuteen tai tilaa median tietopaketti osoitteessa www.maf.fi/medialle.

  

Lisätietoja antaa:

KTT Janne Ropponen 

toiminnanjohtaja, liikennelentäjä


MAF Suomi, puh. 050-4483274, janne.ropponen@maf.fi

MAF Suomi on osa kansainvälistä MAF:ia. MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. MAF lentää paljon sairaslentoja, perusterveydenhuoltoon ja koulutukseen liittyviä lentoja. Katastrofitilanteissa MAF on usein ensimmäisten joukossa auttamassa kuten 2004 Tsunamin Achen maakunassa Indonesiasa ja maanjäristyksen jälkeen Haitissa 2010. MAF:n lentää tunnuslauseensa "Flying for Life" mukaisesti elämän puolesta ja elämää varten. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita. Maailmanlaajuisesti MAF:n operaatioissa lentää noin 130 lentokonetta ja lento-operaatioita on vuosittain noin 80 000. MAF Suomi tukee kehitysmaissa tehtävää toimintaa taloudellisesti ja kouluttamalla työhön valmistautuvia lentäjiä Helsinki-Malmin lentoasemalla. Koulutusta suunnattaan erityisesti 18-25 –vuotiaille nuorille. MAF järjestää vuosittain myös valtakunnallisen ilmailuleirin 14-18-vuotiaille nuorille. Mongoliassa MAF Suomi kouluttaa ulkoministeriön tuella terveydenhuoltohenkilökuntaa sairaslentotehtäviin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs