Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Hallituksen luomuohjelma ja lähiruokaohjelma lähtivät lausuntokierrokselle

Maa- ja metsätalousministeriö

Hallituksen luomuohjelma ja lähiruokaohjelma lähtivät lausuntokierrokselle

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2013 klo 10:12
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriössä työstetyt, seitsemän ministeriön ohjausryhmässä valmistellut ja hallituksen iltakoulussa tammikuussa hyväksytyt luomualan kehittämisohjelma ja lähiruuan kehittämisohjelma on lähetetty laajalle lausuntokierrokselle.

Lähiruokaohjelman tavoitteena on muun muassa monipuolistaa ja lisätä lähiruuan tuotantoa ja kulutusta ja kasvattaa lähiruuan osuutta julkisista hankinnoista. Vuoden 2020 tavoitetilana on, että lähiruuan saatavuus on parantunut, jalostusaste korkeampi ja osaamisen taso koko lähiruokaketjussa on noussut.

− Kuluttajien kiinnostus ruuan alkuperää ja lyhyitä tuotantoketjuja kohtaan on kasvanut ja tähän kysyntään pyrimme löytämään vastauksia, sanoo ohjelmavalmisteluja johtanut valtiosihteeri Risto Artjoki maa- ja metsätalousministeriöstä.

Luomualan kehittämisohjelman tavoitteena on monipuolistaa kotimaisten luomuelintarvikkeiden tarjontaa, lisätä luomutuotannon määrää ja kannustaa luomuruuan kuluttamiseen. Keinoina tuotannon lisäämiseen ovat muun muassa riittävä varojen kohdistaminen luonnonmukaisen tuotannon tukeen. Koska luomuvalkuaisesta ja luomulihasta on pulaa, kohdistetaan muun muassa investointitukia kotieläintiloille ja luomuvalkuaisrehun omavaraisuusasteen nostamiseen.

− Lähiruokaohjelma ja luomuohjelma pyrkivät edistämään suomalaisen ruokasektorin kilpailukyvyn ja yhteistyön kehittämistä, Artjoki toteaa.

Lausuntokierros päättyy maaliskuun 12. päivänä.
Ohjelmat löytyvät maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuilta: http://www.mmm.fi/fi/index/ministerio/lausunnolla.html

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 16 2254
sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs