Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Hallituksen kehyspäätökset tukevat vientivetoista kasvua

Teknologiateollisuus ry

Hallituksen kehyspäätökset tukevat vientivetoista kasvua

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2014 klo 10:57
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus pitää kehysriihen lopputulosta kohtuullisena. Hallitus pysyi kutakuinkin lupauksessaan, että se ei lisää teollisuuden kustannustaakkaa tai sääntelyä kautensa lopulla. Teknologiateollisuus on erityisen tyytyväinen siitä, että päätökset tukevat vientivetoista talouskasvua.

Hallituksen kehysriihipäätöksistä on luettavissa, että vientiteollisuuden merkitys tunnistetaan. Se maksaa puolet hyvinvointivaltion menoista.

- Kaikkea ei voi saada. Olemme kuitenkin tyytyväisiä hallituksen päätöksistä, jotka koskevat viennin rahoitusta. Panostukset Finnveran, Finpron ja Team Finlandin toimintaan auttavat yrityksiä vientiponnisteluissa, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen kiittelee.

Teknologiateollisuuden mielestä oli tärkeää, että kehysriihessä katsottiin eteenpäin.

- Kasvupaketin päätökset osaamisen ja uudistumisen tukemisesta ovat tärkeitä. Tutkimus-, kehitys- ja innovointipanostukset sekä yliopistojen pääomittaminen ovat myönteisiä signaaleja, Turunen toteaa.

Verotus on pidettävä kurissa

Kehysriihi osoitti, että rakenneuudistusten hakeminen on vaikeaa. Jatkossa on kuitenkin entistä tärkeämpää tehostaa julkisen sektorin toimintaa ja estää sen kasvu. Tulot ja menot on saatava tasapainoon.

- Lähtökohtaisesti olemme verojen korotuksia vastaan. Ne heikentävät kilpailukykyämme. Kehysriihessä pysyttiin kuitenkin hyväksyttävyyden sisällä, Turunen toteaa.

Kehysriihessä silmätikuksi joutui kaivannaisteollisuus, jolta poistuu energiaintensiivisen teollisuuden energiaveroleikkuri ja alempi sähköverokanta.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Jorma Turunen, puh. 0500 445 444 ja johtaja Mika Nykänen, puh. 040 825 7329.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 300 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs