Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Hallituksen budjettiesitys auttaa luonnonsuojelua

Suomen luonnonsuojeluliitto

Hallituksen budjettiesitys auttaa luonnonsuojelua

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2011 klo 14:26
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Luonnonsuojeluliitto pitää vastuullisena hallitusohjelmassa sovittujen luonnonsuojelurahojen turvaamista budjettiriihessä. Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus palautti merkittävän osan valtiovarainministeriön esittämistä luonnonsuojelunrahojen leikkauksista. Luonnonsuojeluliitto iloitsee myös ympäristöjärjestöjen tuen palauttamisesta ja muistuttaa vapaaehtoistyön tehokkuudesta.

Hallituksen esityksessä ministeri Ville Niinistön johtaman ympäristöministeriön budjettiin tulee luonnonsuojelualueiden hankintaan vuosittain 15 miljoonaa euroa lisää.

”Kiitämme suomalaisen luonnon puolesta ministereitä vastuullisesta päätöksestä, joka on tehty haastavassa taloustilanteessa. Satsaus luonnonsuojeluun on hyvä sijoitus tulevaisuuteen”, sanoo puheenjohtaja Risto Sulkava.

Liiton mielestä lisärahaa tarvitaan jatkossakin luonnon köyhtymisen pysäyttämiseen ja vesien hyvän tilan saavuttamiseen. Myös ympäristölle haitallisten tukien poistamista kannattaa jatkaa, koska tämä säästää sekä luontoa että veroeuroja.

Luonnonsuojeluliitto on myös helpottunut järjestömäärärahojen leikkausten perumisesta. Suomen suurimman luonnon- ja ympäristönsuojelun kansalaisjärjestön työssä valtion tuella on tärkeä merkitys. Vapaaehtoistyö täydentää merkittävällä tavalla luonnosta ja ympäristöstä huolehtimista.

16.9. ilmestyvässä Suomen Luonto -lehdessä kerrotaan vapaaehtoistyön kustannustehokkuudesta. Helsingin yliopiston Ruralia-insituutin selvityksen mukaan yksi vapaaehtoistyöhön sijoitettu euro poikii kuusi euroa, kun sijoitusta verrataan julkisen sektorin työhön.

”Tutkimusten mukaan Suomessa tehdään vuosittain vapaaehtoista luonnon- ja ympäristönsuojelutyötä yli 6 miljoonaa tuntia. Tämä vastaa 4000 kokopäiväistä työntekijää”, kertoo asiaa selvittänyt toimittaja Liisa Hulkko.

Euroopan neuvosto on nimennyt vuoden 2011 eurooppalaiseksi vapaaehtoistyön vuodeksi.

 

 

Lisätiedot:

- Puheenjohtaja Risto Sulkava, SLL, puh. 050 560 2113

- Toimittaja Liisa Hulkko, puh. 040 717 8550, liisa.hulkko@sll.fi

 
Suomen maaraportti vapaaehtoistyöstä (Study on Volunteering in the European Union Country Report Finland, 2011):

ec.europa.eu/citizenship/eyv2011/doc/National%20report%20FI.pdf

 

--

Matti Niemininen
viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-5642283, matti.nieminen@sll.fi, www.sll.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs