Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Haavoittuvien lasten etu ei saa unohtua YK:n kehitystavoitteista

Suomen World Vision

Haavoittuvien lasten etu ei saa unohtua YK:n kehitystavoitteista

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 15:26
Julkaisija: Suomen World Vision

YK:n johdolla suunnitellaan parhaillaan uusia kehitystavoitteita vuoden 2015 jälkeiselle ajalle. Tuoreimmalla hallitustenvälisellä neuvottelukierroksella valmisteltiin yhteistä julistusta, joka määrittää vision uusille tavoitteille. 

Kehitysyhteistyöjärjestö World Vision on pettynyt siihen, että lasten tarpeet ja oikeudet jäivät helmikuun neuvotteluissa sivuun.

Neuvotteluprosessia aktiivisesti seuraava järjestö muistuttaa, että nykytavoitteet ovat tuoneet hyvinvointia sadoille miljoonille ihmisille, mutta samalla kehitys on ohittanut yli miljardi haavoittuvinta aikuista ja lasta, jotka elävät yhteiskuntien marginaaleissa.

– Heikoimmilla ovat väkivallan keskellä tai hauraissa valtioissa elävät pienet lapset. Juuri heidän oikeutensa esimerkiksi terveyteen ja koulutukseen on otettava vahvemmin huomioon jatkossa, sanoo Suomen World Visionin vt. toiminnanjohtaja Anne Pönni.

– Maailman lapsilla on tässä prosessissa eniten menetettävää ja saavutettavaa. He eivät ole pelkästään tulevaisuuden aikuisia, vaan käyvät läpi tärkeitä kehitysvaiheita nyt. Eriarvoisuuden vähentäminen ja yhtäläisten mahdollisuuksien takaaminen kaikille on äärimmäisen tärkeää.

Seuraavan kerran uusista kehitystavoitteista käydään hallitustenvälisiä neuvotteluja maaliskuun loppupuolella.

Lisätiedot:

Anne Pönni
vt. toiminnanjohtaja
Suomen World Vision
050 366 1707
anne.ponni@worldvision.fi

Anna Pollari
tiedottaja
040 515 4592
anna.pollari@worldvision.fi

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs