Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » FSD: REGERINGEN BÖR PRIORITERA KVARKENTRAFIKEN

SDP Tiedotus

FSD: REGERINGEN BÖR PRIORITERA KVARKENTRAFIKEN

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.02.2016 kl. 09:59
Utgivare: SDP Tiedotus

Finlands Svenska Socialdemokrater (FSD) ser med oro på hur tjänstemän på Kommunikationsministeriet inte inser vikten av Kvarkentrafiken och EU-projektet Midway Alignment of the Bothnian Corridor. Den finländska regeringen borde ge ett indikativt löfte om finansiering för att det viktiga projektet ska kunna gå vidare. - Det är glädjande att SDP:s partiordförande Antti Rinne redan våren 2015 uttalat sitt stöd för projektet, och FSD kommer att utöva påtryckningar för att projektet ska förverkligas, säger FSD:s ordförande Viktor Kock.

Midway Alignment projektet skapades för att främja förbindelserna mellan starka, internationella och snabbt växande regioner. Projektet ämnar förbättra olika transportalternativ så som hav, landsväg och järnväg. Förbättrade förbindelser skapar förutsättningar för ekonomisk tillväxt.

En ny färja över Kvarkentrafiken är en viktig del i projektet. Planerna är långtgående för hur den nya färjan ska se ut, bl.a. gör ny teknologi och innovativa materiella lösningar att den nya färjan blir energieffektiv och drivs med miljövänligt bränsle. 

- Det är satsningar i stil med Midway Alignment projektet som Finland behöver för att få en ökad tillväxt. I detta skede är det 35 miljoner som regeringen borde ge löfte om för att projektet ska gå vidare och i dessa sammanhang är inte det en särdeles stor summa, säger Viktor Kock. Det är beklagligt att tjänstemännen på Kommunikationsministeriet inte inser nyttan och det behov som finns för dylika satsningar. SDP:s partiordförande Antti Rinne har flera gånger uttalat sitt stöd för projektet, och FSD:s ledning kommer att vidta åtgärder för att få regeringen att inse vikten av projektet samt uppmanar alla SDP:s riksdagsledamöter att sätta press på regeringen i denna fråga, avslutar Kock.

Finlands Svenska Socialdemokrater (FSD)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs