Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Finansminister Rinne fokuserar nästa vecka på miniregeringsförhandlingarna

Valtiovarainministeriö

Finansminister Rinne fokuserar nästa vecka på miniregeringsförhandlingarna

Pressmeddelande.
Publicerad: 13.06.2014 kl. 15:38
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Finansminister Antti Rinne deltar inte i nästa veckas EU-möten, utan fokuserar på miniregeringsförhandlingarna. Finland representeras i Luxemburg av permanenta representanten, ambassadören Pilvi-Sisko Vierros-Villeneuve och understatssekreteraren Tuomas Saarenheimo.

- Nästa vecka prioriterar jag läget i Finland och miniregeringsförhandlingarna som inleds. Vi dessa förhandlingar utstakas riktlinjerna för de viktigaste frågorna under regeringsperioden. Jag anser att det för Finlands del nu är viktigare att vara kvar i hemlandet och driva väsentliga frågor, såsom ökning av tillväxten och förbättring av sysselsättningen, säger Rinne. 

Minister Rinne kommer att delta i EU-mötena redan efter två veckor, då eurogruppen sammanträder den 7 juli och Ekofin den 8 juli.

Eurogruppens finansministrar sammanträder i Luxemburg torsdagen den 19 juni. På fredagen ordnas i Luxemburg EU:s finansministrars Ekofinmöte.

Ministrarna ska bland annat behandla rekommendationerna åt medlemsländerna och euroområdet som ett led i den europeiska styrperioden. På agendan finns dessutom rekommendationen om införande av euron i Lettland samt ändringen av moder- och dotterbolagsdirektivet. Kommissionen ska dessutom presentera sin budgetproposition för 2015.

I eurogruppen behandlas dessutom 4 mellanutvärderingen av Cyperns anpassningsprogram, lägesöversikten över Grekland, tillsynen av Irland efter programmet samt en lägesöverblick över beredningen av bankunionen.

Ytterligare information:

Paavali Kukkonen, specialmedarbetare, tfn 0295530411
Susanna Ikonen konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30049 (mötesfrågorna)

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs