Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Fennovoiman hanke on kansakunnan kokonaisedun mukainen

Energiateollisuus ry

Fennovoiman hanke on kansakunnan kokonaisedun mukainen

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 14:15
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Eduskunta on katsonut Fennovoiman ydinvoimahankkeen kansakunnan kokonaisedun mukaiseksi päättäessään myönteisesti hanketta koskevasta periaatepäätöshakemuksesta. Äänin 115–74 myönnetty päätös antaa selvän mandaatin suurhankkeen toteutukselle.

Eduskunta sanoi samalla kyllä investoinneille, jotka auttavat Suomea nousemaan nykyisestä taantumasta. Nykyisessä taloustilanteessa on tärkeää, että Fennovoiman kaltaisten hankkeiden eteneminen varmistuu. Hanke tuo myös merkittäviä myönteisiä alueellisia vaikutuksia ja tuhansia työpaikkoja rakennemuutoksen kourissa painiskelevalle Oulun seudulle.

Suomi tuo viidenneksen kuluttamastaan sähköstä ulkomailta. Myönteisen päätöksen myötä tilanne energiaomavaraisuuden suhteen paranee, mutta Hanhikivi-1 laitoksen lisäksi tarvitaan vielä melkoisesti muutakin uutta tuotantoa korvaamaan käytöstä poistuvia laitoksia ja vastaamaan sähkön kysyntään.

Uusi ydinvoima auttaa Suomea myös saavuttamaan kansainväliset velvoitteet kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.

 – Suomalaiseen monipuoliseen sähköntuotantopalettiin kuuluu olennaisena osana ydinvoima, joka auttaa osaltaan ratkaisemaan energiantuotannon haasteita. Ydinvoima on ennustettavan hintaista, sen avulla voidaan vähentää päästöjä ja lisätä energian toimitusvarmuutta, Energiateollisuuden toimitusjohtaja Juha Naukkarinen toteaa.


 

Lisätiedot: 
Toimitusjohtaja Juha Naukkarinen, puh. 050 60 772
Johtaja Jukka Leskelä, puh. 050 593 7233
Asiantuntija Lauri Muranen, puh. 040 707 6637

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs