Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Facebook-kansa arvioi: Haavisto Niinistöä kielitaitoisempi

Facebook-kansa arvioi: Haavisto Niinistöä kielitaitoisempi

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2012 klo 11:53
Julkaisija: EF Education First

Lehdistötiedote 3.2.2012

Pekka Haavisto on toisen äänestyskierroksen presidenttiehdokkaista kielitaitoisempi, arvioivat suomalaiset Facebookin käyttäjät. Sauli Niinistö jää täpärästi kakkoseksi. Ensimmäisellä kierroksella mukana olleista ehdokkaista Paavo Arhinmäki sen sijaan joutaisi Facebookin käyttäjien mielestä kielikurssille.

Maailman johtavan kielikouluttajan EF Educationin järjestämässä Facebook-äänestyksessä arvioitiin presidenttiehdokkaiden kielitaitoa MTV3:n englanninkielisen haastattelun perusteella. Äänestäjät katsoivat tallenteet haastatteluista ja käyttivät Facebookin Tykkää-toimintoa äänestääkseen ehdokasta, joka heidän mielestään suoriutui parhaiten.

Äänestys on edelleen käynnissä, joten Niinistöllä on vielä mahdollisuus kivuta ohi kilpakumppaninsa.

EF:n Suomen-maajohtajan Thomas Wikmanin mukaan lähes kaikki presidenttiehdokkaat puhuvat englantia kuten suomalaiset yleensäkin. ”Sanavarasto ja kielioppi ovat kansainvälisessä vertailussa varsin hyvällä tasolla. Esiintyminen vieraalla kielellä ei kuitenkaan suju kovin luontevasti ja jouhevasti”, Wikman sanoo.

Heikoimmin ensimmäisellä kierroksella mukana olleista ehdokkaista pärjäsi Paavo Arhinmäki. EF tarjoaa äänestyksessä viimeiseksi jääneelle mahdollisuutta osallistua viikon mittaiseen ammattilaisille ja yrityksille tarkoitettuun kielikurssiin vapaavalintaisessa englanninkielisessä kohteessa. EF kielikouluttaa vuodessa yli 1 200 asiakasyrityksen ja -yhteisön johtoa ja asiantuntijoita ympäri maailman. Monet suomalaiset poliitikotkin ovat käyneet EF:n kielikoulutuksessa.

Lisätietoja:
Thomas Wikman, Country Manager, EF Education Oy
puh. 050 64916, thomas.wikman[at]ef.com

Kielitaitoinen presidentti -kilpailu verkossa: http://kielikurssit.net/kielitaitoinenpresidentti/

Vuonna 1965 perustettu EF on maailman johtava kansainvälinen kielikouluttaja, jonka tavoitteena on ”rikkoa kielimuureja sekä kulttuurisia ja maantieteellisiä rajoja”. EF:n avulla yli 15 miljoonaa ihmistä on opiskellut uusia kieliä ja matkustanut ulkomailla. EF:n maailmanlaajuinen verkosto kattaa yli 400 koulua ja toimistoa, jotka ovat erikoistuneet kielikoulutukseen, kielimatkoihin, akateemisiin tutkintoihin ja kulttuurisiin vaihto-ohjelmiin. EF on maailman suurin yritysten kielikouluttaja ja omistaa markkinoiden edistyksellisimmän verkkokielikoulun www.ef.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs