Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » EU:n yrittäjäpalkinto suomalaiselle Naisyrittäjyyskeskukselle

Euroopan Unioni

EU:n yrittäjäpalkinto suomalaiselle Naisyrittäjyyskeskukselle

Julkaistu: 14.05.2009 klo 17:51
Julkaisija: Euroopan Unioni

Naisyrittäjyyskeskus ry on saanut Yrittävä Eurooppa –palkinnon. Palkintoperusteena oli keskuksen mentorointiohjelma, jonka avulla naisia kannustetaan ryhtymään yrittäjiks

Naisyrittäjyyskeskus ry on saanut Yrittävä Eurooppa –palkinnon. Palkintoperusteena oli keskuksen mentorointiohjelma, jonka avulla naisia kannustetaan ryhtymään yrittäjiksi.

Naisyrittäjyyskeskus ry tarjoaa parimentorointia ja ryhmämentorointia uusille ja kasvaville pk-yrityksille. Sen toiminta-ajatus perustuu havaintoon, että yrittäjäksi ryhtymisen kynnys on naisilla korkeampi kuin miehillä. Naisyrittäjyyskeskus edistää naisten yrittäjyyttä periaatteella ”yrittäjä tukee toista yrittäjää”, missä juuri yritystoimintansa aloittanut saa tuekseen kokeneen yrittäjän eli mentorin. Keskus on antanut maksutonta neuvontaa jo yli 400 yrittäjäksi aikovalle naiselle eri puolilla Suomea. Se on järjestänyt yrittäjyyttä käsitteleviä infotilaisuuksia ja valmennuskursseja ja edistänyt maahanmuuttajanaisten yrittäjyyttä Suomessa. Lisäksi se on toteuttanut mentorointihankkeita myös mm. Latviassa, Liettuassa, Kaliningradissa ja Mosambikissa.

Naisyrittäjyyskeskus palkittiin "taitoihin investoinnin" sarjassa. Tuomariston pääpalkinnon voitti Scarborough Renaissance Partnership -hanke, jossa on elvytetty yrittäjyyttä ja kulttuuria Koillis-Englannin rannikolla sijaitsevassa Scarboroughin kaupungissa. Tuomariston mukaan hankkeen avulla on onnistuttu varsin vakuuttavasti vähentämään kausityöttömyyttä. Neljä muuta sarjavoittajaa ovat Espanjasta, Ruotsista, Saksasta ja Unkarista.

Yrittävä Eurooppa –kilpailun tavoitteina on antaa tunnustusta menestyksellisille toimenpiteille ja ohjelmille, jotka tukevat yrityksiä ja yrittäjyyttä, esitellä ja jakaa tietoa parhaista yrittäjyysohjelmista ja –käytännöistä sekä yrittäjien roolista yhteiskunnassa sekä kannustaa ihmisiä ryhtymään yrittäjiksi.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Tämänkertaisessa kisassa (2008/2009) oli mukana yli 350 kansallisten viranomaisten, alueiden ja kuntien hanketta kaikista EU-maista ja Norjasta. Loppukilpailuun valittiin näistä 13.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs