Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Espoon kauppakeskuksissa voi äänestää ja tehdä hyvää

Espoon seurakunnat

Espoon kauppakeskuksissa voi äänestää ja tehdä hyvää

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 12:36
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa. Lokakuun viimeisellä viikolla 27.–31.10. voi äänestää missä tahansa ennakkoäänestyspisteessä ympäri maan. Espoossa näitä pisteitä on noin 70.

Ennakkoäänestyksen ajaksi Espoon ev.lut. seurakunnat pystyttävät jokaiseen Espoon kaupunkikeskukseen Hyvän tekemisen torin. Toreilla voi äänestää, tutustua seurakuntien työhön ja tehdä hyvää. Hyvän tekemisen tori löytyy Sellosta, Isosta Omenasta, Entressestä, Lippulaivasta ja Tapiolan keskustasta.

Sellon keskusaukiolla on ohjelmaa aamusta iltaan. Hyvän teemoihin johdattavat mm. stand up -koomikko Mikko Vaismaa ja näyttelijä Eija Vilpas. Keskiviikkoiltana lavalla on Tangoa ja perheneuvontaa: Perheneuvojien paneeli avaa ikkunoita espoolaisten perheiden arjen kysymyksiin ja laulava suntio Timo Lahtimo säestää rakkauslauluin. Hyvän kierrätyspisteessä voi haastaa itsensä kierrättämään hyvää omassa elämässään. Lauantain pyhäinpäivään voi valmistautua koristelemalla oman pyhäinpäivän kynttilän.

Entresseen rakentuu viikoksi kodikas Olohuone, jossa voi mm. ottaa itsestään enkeli-selfien, pestautua seurakunnan vapaaehtoiseksi tai nauttia lyhyestä niskahieronnasta Omnian opiskelijoiden näpeissä. Lisäksi tarjolla on kahvia ja runsaasti tietoa seurakuntien toiminnasta. Torilla voi myös liittyä kirkkoon.

Tapiolan Länsituulenkujalla nautitaan kuumaa mehua tunnelmallisessa toriteltassa. Teltassa soi niin saha, laulu kuin kitarakin. Keskiviikkona paikalla on kaikkien kysymysten asiantuntija Dr. Evl eli tarjolla on hyvä tilaisuus grillata pappia kinkkisillä kysymyksillä. Perjantaina teltasta löytyy Huolituoli ja Pop up -perheneuvontapiste.

Sekä Lippulaivassa, että Isossa Omenassa pääsee osallistumaan hyvän tekemiseen. Molemmissa paikoissa voi kutoa Äiti Teresa -lapun lämmittämään Intian slummien lapsia. Ison Omenan Hiljaisuuden kappelissa ja Olohuoneessa tehdään lisäksi lahjoja olarilaisille vauvaperheille.

Kaikilla toreilla voi äänestää, tavata seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä tutustua kirkon tekemään työhän niin lähinaapurissa kuin maailmalla. Myös lapsille on useilla toreilla omaa ohjelmaa. Torien ohjelmat: www.espoonseurakunnat.fi/vaalitorit

Seurakuntavaalit pähkinänkuoressa

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa järjestetään seurakuntavaalit joka neljäs vuosi. Nyt valitaan seurakuntien ylintä päätösvaltaa käyttävät luottamushenkilöt kaudelle 2015–2018. Vaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. ja varsinainen vaalipäivä on isäinpäivänä 9.11.2014.

Koska Espoon kuusi seurakuntaa kuuluvat seurakuntayhtymään, järjestetään Espoossa kahdet vaalit:

  • seurakuntaneuvoston vaalissa valitaan jäsenet kunkin seurakunnan toimintaa johtavaan seurakuntaneuvostoon. Seurakuntaneuvosto mm. päättää seurakunnan määrärahan käytöstä ja valitsee työntekijät.
  • yhteisen kirkkovaltuuston vaalissa valitaan jokaisesta seurakunnasta edustajat seurakuntayhtymän ylimpään päättävään elimeen, yhteiseen kirkkovaltuustoon. Valtuusto päättää mm. kirkollisveroprosentista, hyväksyy talousarvion (vuonna 2014 n. 50 milj. euroa) ja päättää suurista investoinneista kuten rakennushankkeista.

Molempia vaaleja varten on kussakin seurakunnassa omat ehdokaslistansa, joita mm. poliittiset puolueet asettavat. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Espoossa on yhteensä 310 ehdokasta. Oman ehdokkaan löytämisessä voi auttaa MTV:n vaalikone: mtv.fi/vaalikone tai seurakuntavaalit.fi.

Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakuntien jäsenet, joita on Espoossa noin 134 500. Espoossa jokainen äänioikeutettu on saanut omasta seurakunnastaan vaalikirjeen, jossa kerrotaan seurakunnan ehdokkaat ja äänestyspaikat.

Lisätietoja

Espoon seurakuntien viestintäpäällikkö Urpu Sarlin
050 358 1060, urpu.sarlin@evl.fi

Hyvän tekemisen torit Espoossa: www.espoonseurakunnat.fi/vaalitorit

Tietoa vaaleista, mm. äänestyspaikat ja ehdokkaat:
www.espoonseurakunnat.fi/vaalit ja www.seurakuntavaalit.fi

Vaalikone: www.mtv.fi/vaalikone tai www.seurakuntavaalit.fi

 

 

 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

www.espoonseurakunnat.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs