Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Eläkeuudistus toteuttava

KT Kuntatyönantajat

Eläkeuudistus toteuttava

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2013 klo 15:40
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää välttämättömänä, että eläkeuudistus toteutetaan. Eliniän kasvu ja huoli julkisen talouden kestävyydestä edellyttävät eläkeuudistuksen toteuttamista. Ratkaisun täytyy olla sellainen, että se ei kasvata kohtuuttomasti työnantajien eläkemaksuja.

Jukka Pekkarisen työryhmän tänään julkistama eläkeraportti toimii hyvänä taustana alkaville eläkeneuvotteluille. Kuntasektorin osalta eläkeneuvotteluihin erityisen haasteen tuovat kuntatalouden synkät talousnäkymät. Eläkeuudistuksen sisällöstä neuvottelevat työmarkkinakeskusjärjestöt.

Rahoitukseltaan kestävä eläkejärjestelmä edellyttää selvää työurien pidentämistä ja eläkeiän nostoa. Jalosen mukaan pelkästään vuoden 2005 eläkeuudistuksen toimenpiteillä ei päästä vuodelle 2025 asetettuihin tavoitteisiin.

Eläkekarttumat sekä erilaisten varhaiseläkereittien tarve on arvioitava uudelleen.

Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, 040 547 7710

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 437 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs