Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Effektiva, produktiva och resultatgivande kommuner nu och i framtiden

Valtiovarainministeriö

Effektiva, produktiva och resultatgivande kommuner nu och i framtiden

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.11.2014 kl. 09:45
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Seminariet om utveckling av kommunal produktivitet och effektivitet samlar den 2 december 2014 kl. 9.00–13.00 ihop representanterna för kommunerna och staten till Finlandiahuset i Helsingfors.  

Tillställningen utgör avslutningsseminariet för kommunernas produktivitets- och effektivitetsarbete under innevarande regeringsperiod. Vid tillställningen ska man både gå igenom det utförda arbetet och diskutera fortsättningen med produktivitets- och effektivitetsarbetet.

Intressanta inlägg och en paneldiskussion

Trafik- och kommunminister Paula Risikko kommer att hålla ett tal med temat produktivitetsutveckling i framtidens kommuner. Vanda stads stadsdirektör Kari Nenonen kommer att granska produktiviteten ur kommunperspektiv. Jukka Pekkarinen från finansministeriet kommer att redogöra för planen för de offentliga finanserna, kommunekonomiprogrammet samt för de beröringspunkter som budgetramsystemen för social- och hälsovården har med kommunproduktiviteten och effektiviteten. Överdirektören Päivi Laajala från finansministeriet ska dessutom dryfta behovet av och tyngdpunkterna för det framtida kommunproduktivitets- och effektivitetsarbetet.

Kommunala, statliga och arbetsmarknadsaktörer kommer också att mötas i en paneldiskussion om olika aktörers roll och uppgifter vid främjande av produktiviteten och effektiviteten. 

Anmäl dig som deltagare eller följ seminariet på webben

Seminariet har plats för 200 deltagare i anmälningsordning. Kommunerna kan anmäla sina representanter till seminariet före den 17 november 2014 via adressen http://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin852731&SID=926604bd-9183-4b1d-b366-c61d2bb1fa62&dy=1593289309.

Seminariet kan även följas som direkt webbsändning på adressen www.mediaserver.fi/live/kuntatuottavuus.

Ytterligare information:

Anne-Marie Välikangas, finansråd, tfn 02955 30020

Suvi Savolainen, överinspektör, tfn 02955 30122

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs