Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Eeva-Liisa Inkeroinen Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi

Teknologiateollisuus ry

Eeva-Liisa Inkeroinen Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2014 klo 12:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Eeva-Liisa Inkeroinen, 51, on valittu Teknologiateollisuus ry:n uudeksi työmarkkinajohtajaksi. Hän aloittaa tässä tehtävässään 1.9.2014. Työmarkkina-asioista vastannut varatoimitusjohtaja Risto Alanko, 63, jatkaa Teknologiateollisuuden palveluksessa eläkkeelle siirtymiseensä asti vuoden 2015 lopulla.

Inkeroinen siirtyi Teknologiateollisuuden palvelukseen Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtajan paikalta syksyllä 2012. Johtoryhmän jäsenenä hänen vastuulleen ovat Teknologiateollisuudessa kuuluneet pk-asiat ja aluetoiminta. Lisäksi hän on toiminut työmarkkinajohtajan varahenkilönä ja ollut mukana viime syksyn työehtosopimusneuvotteluissa. Koulutukseltaan Inkeroinen on juristi.

"Tavoitteeni on, että Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinatoiminta on myös jatkossa uudistushenkistä. Haluamme vahvistaa suomalaisen työn ja yritysten kilpailukykyä. Teen työtä sen eteen, että neuvotteluyhteistyö ammattiliittojen kanssa jatkuu hyvänä", Eeva-Liisa Inkeroinen sanoo.

Risto Alanko vastaa voimassa olevan työllisyys- ja kasvusopimuksen myötä vireille tulleista uudistushankkeista niiden päättymiseen asti. Lisäksi hänelle kuuluvat kansainvälisen työmarkkinayhteistyön luottamustehtävät ja vientiteollisuuden yhteistyön syventäminen. Alanko jatkaa toistaiseksi Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtajana.

"Pidän erittäin tärkeänä, että sopimus- ja neuvottelujärjestelmän uudistustyössä saadaan aikaiseksi ratkaisu, joka parantaa työmarkkinoiden vakautta ja vientiteollisuuden kannalta elintärkeää kotimaisen kustannustason hallintaa", Risto Alanko toteaa.

"Olen tyytyväinen siitä, että voimme hoitaa merkittävän työmarkkinajohtajan henkilövaihdoksen näin suunnitelmallisesti ja hallitusti. Eeva-Liisa Inkeroisen aiempi kokemus työmarkkinajohtajana antaa vankan pohjan tehtävän hoitamiseen ja Risto Alangon tuella hän pystyy tehokkaasti syventymään teknologiateollisuuden erityiskysymyksiin", Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen sanoo

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen, 0500 445 444, jorma.turunen@teknologiateollisuus.fi

Johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen, 0400 894 220, eeva-liisa.inkeroinen@teknologiateollisuus.fi

Varatoimitusjohtaja Risto Alanko, 040 502 6411, risto.alanko@teknologiateollisuus.fi

Haastattelupyynnöt Risto Alangolle ja Eeva-Liisa Inkeroiselle assistentti Anne Roppolan kautta puh. 09 192 3330 ja 040 903 0615, anne.roppola@teknologiateollisuus.fi

Liitetiedostot

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs