Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Eero Laesterä kommunindelningsutredare för Jalasjärvi och Seinäjoki

Valtiovarainministeriö

Eero Laesterä kommunindelningsutredare för Jalasjärvi och Seinäjoki

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.01.2014 kl. 15:54
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen beslutade den 28 januari 2014 att utse magistern i förvaltningsvetenskaper Eero Laesterä till andra kommunindelningsutredaren för den särskilda kommunindelningsutredningen mellan Jalasjärvi kommun och Seinäjoki stad. Den särskilda kommunindelningsutredning som gäller de nämnda kommunerna samt kommunindelningsutredaren FL Janne Antikainen tillsattes den 9 januari 2014. I tillsättningsbeslutet konstaterades det att man vid ett senare tillfälle utser även en andra kommunindelningsutredare.

Vid utredningen som gäller Jalasjärvi och Seinäjoki fästs särskild uppmärksamhet vid kommunernas livskraft. Den nya kommunen ska ha ekonomiska och personalresursmässiga förutsättningar att svara för ordnandet av den kommunala servicen.

Arbetet uppföljs av en utredningskommission som består av kommunernas politiska ledning och tjänstemannaledning. Kommuninvånarna kommer att höras under utredningens gång. Utredningen ska slutföras före utgången av februari 2014, och besluten om ändring av kommunindelningen ska fattas av kommunfullmäktige i april 2014.

Förfrågningar:

Eero Laesterä, kommunindelningsutredare, tfn 0400 735 772 
Janne Antikainen, kommunindelningsutredare, tfn  040 7641 829
Anu Hernesmaa, konsultativ tjänsteman, tfn 02955 30027

 

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunalekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs