Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Eduskuntapuolueet kannattavat viiden päivän jakelua

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Eduskuntapuolueet kannattavat viiden päivän jakelua

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2015 klo 09:19
Julkaisija: Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry

Eduskuntapuolueet ovat sitä mieltä, että viiden päivän postinjakelu tulee toistaiseksi säilyttää. Puolueiden mielestä myös postikilpailua tulee käydä tasapuolisin ehdoin. Postin tulisi pysyä edelleen myös valtion omistamana yhtiönä. Vastaukset käyvät ilmi Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn lähettämistä kysymyksistä eduskuntapuolueiden puoluesihteereille.

Vihreät suhtautuvat jakelutiheyteen sillä varauksella, että velvoitetta tulee arvioida uudelleen, mikäli kirjepostin väheneminen jatkuu edelleen. Keskusta pitää Postin viiden päivän jakeluvelvoitteen lisäksi erityisen tärkeänä haja-asutusalueen ja sanomalehdenjakelun turvaamista.

Postikilpailua käytävä tasapuolisin ehdoin

Postinjakelu on avattu Suomessa kilpailulle ja postitoimilupia on myönnetty neljälle eri jakeluyhtiölle ja lehtitalolle. Toimilupaehdot ovat väljiä ja sallivat Postin kilpailijoille yhden päivän jakelun. Puolueiden mielestä postikilpailua tulisi kuitenkin käydä tasapuolisin ehdoin. SDP:n näkemyksen mukaan uudet toimijat eivät toimi samoilla ehdoilla yleispalveluvelvollisen Postin kanssa. Vasemmistoliiton mielestä postikilpailu ei saa johtaa työehtojen polkemiseen. Lisäksi Vihreät muistuttavat, että kilpailun tasapuolisuutta lisäisi, jos Postille myönnettäisiin tukea yleispalveluvelvoitteen täyttämiseen.

Postia ei pidä viedä pörssiin

Valtioneuvoston kanslian omistajaohjauksen päällikkö Eero Heliövaara esitti viime kesänä (Kauppalehti 13.8.2014) ajatuksen siitä, että Postin voisi myydä ja listata pörssiin. Puolueet eivät lämpene Postin myymiselle. Vasemmistoliitto muistuttaa, että pelkkään bisnesajatteluun perustuva liiketoiminta johtaisi helposti kannattamattomien toimintojen alasajoon. Kokoomus sitä vastoin pitää yksityisen vähemmistöomistuksen mahdollisuutta kannatettavana.

Puolueiden vastaukset löytyvät PAUn verkkosivuilta osoitteesta: www.pau.fi

Kaikki muut eduskuntapuolueet vastasivat postialan kysymyksiin paitsi Suomen ruotsalainen kansanpuolue RKP.

Lisätietoja:

Heidi Nieminen, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217
Juha Pöyry, tiedottaja, puh. 040 356 0567

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ry on Itella-konsernin henkilöstöä edustava työntekijä- ja toimihenkilöjärjestö. PAU:n jäseniä työskentelee myös muissa yrityksissä, G4S Cash Solution Oy:ssä ja Ahvenanmaan postissa, Posten Ålandissa. PAU on yli 30 000 jäsenellään alansa vahva edunvalvoja, joka ajaa jäsentensä taloudellisia, ammatillisia ja yhteiskunnallisia etuja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs