Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demariopiskelijoiden Niemi: Opiskelijoillakin sijaa työmarkkinoilla!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Demariopiskelijoiden Niemi: Opiskelijoillakin sijaa työmarkkinoilla!

Tiedote.
Julkaistu: 22.02.2012 klo 15:20
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Kannanotto 22.2.2012

Demariopiskelijoiden Niemi: Opiskelijoillakin sijaa työmarkkinoilla!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat SONK ry:n puheenjohtaja Sarita Niemi ihmettelee opetusministeri Jukka Gustafssonin näkemystä siitä, että opiskelijat pitäisi saada pois "hanttihommista", koska niistä ei ministerin mukaan ole opiskelijoille mitään hyötyä tulevaisuudessa.

"Opetusministerin tekemä jako "oikeisiin töihin" ja "hanttihommiin" on pöyristyttävä", toteaa Niemi. "Kaikki työ on arvokasta, ja kehittää tekijäänsä monin tavoin – myös opiskelijoita", hän jatkaa. Työmarkkinoillakin työkokemus nähdään yleisesti positiivisena asiana – oli se sitten omalta alalta tai ei. Nykyisessä työmarkkinatilanteessa useiden alojen opiskelijoiden on lisäksi varsin vaikea saada oman alansa töitä edes valmistuttuaan, saati sitten jo opiskeluaikana.

Opiskelijoiden työssäkäynnin ja valmistumisaikojen pitenemisen välillä on toki yhteys, mutta valmistumisaikoja ei voida lyhentää ilman riittävää opintojen aikaista toimeentuloa. "Opiskelijat käyvät töissä, koska opintotuki ainoana tulonlähteenä ei nykyisellään riitä elämiseen", muistuttaa Niemi.

 

Lisätiedot: Puheenjohtaja Sarita Niemi, 045-112 9299, puheenjohtaja@sonk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs