Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demariopiskelijat kanteli oikeuskanslerille poliittisen toiminnan rajoittamisesta

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Demariopiskelijat kanteli oikeuskanslerille poliittisen toiminnan rajoittamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2012 klo 15:30
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulu rajoitti ennen vaaleja politiikkaa ammattikorkeakoulun tiloissa. Rehtori Petri Raivio ilmoitti sihteerinsä välityksellä, että Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ja poliittisten opiskelija- ja nuorisojärjestöjen suunnittelemat yhteispoliittiset vaalipaneelit ammattikorkeakoulun tiloissa kielletään. Uusia vaalipaneeleja ei myöskään järjestetty, koska rehtori ei uskonut niiden keräävän suosiota opiskelijoiden keskuudessa.

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry on seurannut tilannetta huolestuneena. Suomessa etenkin nuorten kiinnostus politiikkaan heikkenee, mistä kertoo äänestysprosenttien lasku. Sen sijaan, että ongelmaan puututtaisiin, poliittista toimintaa pyritään pikemminkin rajoittamaan. SONK on yhdessä muiden poliittisten opiskelijajärjestöihin järjestänyt viime ja tänä vuonna Politiikan sisäänmarssin suomalaisiin korkeakouluihin. Politiikka ei ole kuitenkaan marssinut sisään, vaan sitä yritetään sulkea ulos entistä ponnekkaammin.

"Kun myös korkeakoulut vastustavat poliittista toimintaa, on syytä kysyä, kuka puolustaa enää politiikkaa? Korkeakoulujen lakisääteinen tehtävä on kasvattaa opiskelijoita aktiiviseen kansalaisuuteen. Vaalipaneelien kieltäminen on ristiriidassa tämän tehtävän kanssa", demariopiskelijoiden puheenjohtaja Sarita Niemi sanoo.

Tapahtumia ei voi katsoa sivusta. SONK on tänään lähettänyt valtioneuvoston oikeuskanslerille kantelun Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun ja sen rehtorin Petri Raivion toiminnasta. Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulu ei ole valitettavasti yksittäistapaus, vaan vastaavasta politiikan vastaisuudesta on esimerkkejä myös muualta Suomesta. SONK pelkää, että kansalaisten perustuslaillista oikeutta poliittiseen toimintaan aletaan rajoittaa laajemminkin.

"Kantelulla haluamme selvyyden poliittisen toiminnan asemaan korkeakouluissa. Voivottelut äänestysprosentin laskusta ja nuorten passiivisuudesta ovat turhia, jos samaan aikaan koulutusjärjestelmämme on vihamielinen poliittiselle toiminnalle", Niemi sanoo.

Lisätietoja: Sosialidemokraattiset opiskelijat - SONK ry:n puheenjohtaja Sarita Niemi, 045-1129299

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs