Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demariopiskelijat: Isät kotiin!

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Demariopiskelijat: Isät kotiin!

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2012 klo 14:25
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

KANNANOTTO 11.11.2012

Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry haluaa isänpäivänä muistuttaa kaikkia tasa-arvoisesta vanhemmuudesta ja isien kotiin jäämisen tärkeydestä.

Mies on etsinyt paikkaansa perheessä siitä asti kun suomalaiset muuttivat maalta kaupunkeihin. Miehet ovat viimeisen 40 vuoden aikana osallistuneet yhä enemmän kotitöiden hoitoon, mutta puntit eivät ole vielä tasan. Isänpäivänä on tärkeää tarkastella millaisia isät Suomessa todellisesti ovat. Isyys ei ole sellaista, mitä tulee kerran vuodessa hymistellä tuomalla aamupala sänkyyn, ja unohtaa sen jälleen 51 viikoksi.

Kotihoidontukea saavista vain 5,5 prosenttia on miehiä. Näin isänpäivänä voikin kysyä, miksi isät eivät jää äitien sijasta hoitovapaalle hoitamaan lastaan kotihoidontuella? Työelämän tasa-arvon kannalta perhevastuun tasaisempi jakaantuminen olisi tärkeää. Suomen Ekonomiliiton 7. marraskuuta julkaistun tiedotteen mukaan ekonomipariskunnissa tyypillinen tilanne on, että ennen lapsen syntymää molempien ura on yhtä tärkeä. Lasten synnyttyä äiti kuitenkin omii perhevastuun ja isä keskittyy uraansa. Isät hyväksyvät mukisematta taantumuksen linjan.

On hyvä, että miehille on räätälöity oma isyysvapaa ja että se pidennee ensi vuonna 36 päivästä 54 päivään. Miehien tulisi kuitenkin ottaa enemmän vastuuta kasvatuksesta ja päästää naiset töihin. Naisten työllisyystilanne, palkkaus tai vakiintuneet arvot eivät saa estää miehiä jäämästä kotiin. Isien asema paraneekin parhaiten parantamalla naisten asemaa. Naisten tulee kuitenkin kantaa myös itse vastuu yhteiskunnallisen tasa-arvon toteutumisesta menemällä töihin ja päästämällä isät kotiin. Naisten päästämiseksi töihin ja miesten päästämiseksi kotiin tarvitaan uudenlaisia rakenteellisia ratkaisuja.

Ei ole enää mitään perusteltavia syitä pidätellä naisia kotona käytännön syistä. ”Toivon näkeväni tulevaisuudessa paljon miehiä hyvästelemässä vaimojaan heidän lähdettyään töihin ja miesten siirtyvän rattaiden kanssa puistoihin lukemaan lehtiä”, visioi SONKin
liittohallituksen jäsen Pekka Tuuri.

Lisätietoja: Pekka Tuuri, 050 3522 192

 

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs