Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demarinuoret: Yksityiskoulujen erityiskohtelu lopettava

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret: Yksityiskoulujen erityiskohtelu lopettava

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2012 klo 10:53
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret vaatii yksityiskoulujen määrän vähentämistä huomattavasti ja niiden rahoitusmallin muuttamista vastaamaan julkisten oppilaitosten rahoitusta. Siinä missä yksityiset oppilaitokset saavat rahansa suoraan valtiolta, on julkisten koulujen taisteltava kuntien säästöpaineiden keskellä turvatakseen omat resurssinsa.

– Helsingin opetustoimenjohtaja Rauno Jarnila toi tänään jälleen esiin tämän räikeän epätasa-arvoisuuden oppilaitosten rahoituksessa. Ei ole mitään järkeä ylläpitää kahden kastin järjestelmää, jossa muutamat koulut voivat poimia kerman päältä ja loput joutuvat taiteilemaan vähemmillä resursseilla, Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen toteaa.

Paitsi että rahoitusta on muutettava yksityiskoulujen osalta, tulee siinä myös ottaa huomioon oppilaiden erityistarpeet koulukohtaisesti eikä kuntien keskiarvojen perusteella. Nykyinen malli on lisännyt eriarvoistumista jopa niin paljon, että PISA-tutkimuksissa parhaiden ja heikoimpien tulosten kouluissa erot lukutaidossa vastaavat jopa kahden ja puolen vuoden oppimista.

– Tämä ongelma oli tiedossa, kun edellinen opetusministeri Virkkunen valmisteli rahoituksen uudistusta porvarihallituksessa. Nykyisen hallituksen ja ministeri Gustafssonin on tehtävä tähän muutos ennen kuin erot koulujen välillä repeävät täysin mahdottomiksi ja korjausliikkeiden tekeminen käy vielä vaikeammaksi, vaatii Räsänen. 

Lisätietoja:
Joona Räsänen, puheenjohtaja
p. 050 547 5590, joona.rasanen@demarinuoret.fi

Sosialidemokraattiset Nuoret ry - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs