Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demarinuoret vaatii uusia kasvoja SDP:n puoluejohtoon

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret vaatii uusia kasvoja SDP:n puoluejohtoon

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2012 klo 15:59
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Sosialidemokraattisten nuorten XXIV liittokokous
Julkilausuma
20.5.2012

 

Demarinuoret vaatii uusia kasvoja SDP:n puoluejohtoon

 

Sosialidemokraattisten nuorten XXIV liittokokous vaatii SDP:n puoluekokoukselta rohkeita ja ennakkoluulottomia henkilövalintoja puolueen uudistamiseksi ja kannatuksen nostamiseksi. Liittokokous haluaa todellisia muutoksia puoluejohtoon. 

SDP:n puoluekokousedustajissa on poikkeuksellisen paljon nuoria edustajia, jonka on myös näyttävä lopputuloksessa. 78 alle 30-vuotiasta puoluekokousedustajaa muodostaa puoluekokouksen selkeästi suurimman ryhmän. 

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on omalta osaltaan onnistunut tehtävässään puoluejohtajana ja keulakuvana. Demarinuoret kannattavat Jutta Urpilaisen jatkoa SDP:n puheenjohtajana. Koko puoluejohdon on kuitenkin kannettava vastuu kannatuksen alavireisyydestä.

Nuoret kohdistavat kritiikin puolueen nykyisen varapuheenjohtajiston passiivisuuteen. Liittokokouksen mukaan puolue tarvitsee aktiivisen ja aloitteellisen puoluejohdon, eikä puolueen puheenjohtajan voi olettaa kantavan myös varapuheenjohtajien vastuut. Suuri hallituspuolue tarvitsee enemmän ja uusia kasvoja.

Lisäksi demarinuoret ovat pettyneitä tavasta, jolla puoluejohtoa valitaan. Todellisuudessa puoluejohdon valinnasta eivät vastaa 500 demokraattisesti valittua puoluekokousedustajaa, vaan valintaa pyrkii dominoimaan pieni eliitti. Nuoret haluavat, että puoluedemokratia palautetaan SDP:n puoluekokoukseen ja puoluejohto valitaan vapaalla suhteellisella vaalilla. 

Liittokokous peräänkuuluttaa uusia varapuheenjohtajaehdokkaita. Nuorten mielestä puoluejohtoon on saatava sosialidemokraattien parhaat voimat. Demarinuoret ovat esittäneet SDP:n puheenjohtajistoon Antti Lindtmania ja Eero Vainiota.

--- 

Nuoret puoluekokousedustajat järjestäytyivät lauantaina 19.5. ja valitsivat puheenjohtajakseen puoluekokousedustaja Olli-Pekka Koljosen Keski-Suomesta. Varapuheenjohtajiksi valittiin Henri Kylen Oulusta ja Kaisa Penny Helsingistä. Nuorten puoluekokousedustajien sihteerinä toimii Demarinuorten uusi puheenjohtaja Joona Räsänen Uudeltamaalta.

Nuorten puoluekokousedustajien ryhmä nostaa puoluekokouksessa esiin nuorille ja puolueen tulevaisuudelle tärkeitä kysymyksiä ja vaikuttaa henkilövalintoihin.

  

Lisätietoja:

 

Demarinuorten puheenjohtaja, Joona Räsänen
p. 050 547 5590

 

Nuorten puoluekokousedustajien ryhmän puheenjohtaja, Olli-Pekka Koljonen
p. 050 337 4651

Sosialidemokraattiset Nuoret ry. - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs