Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demarinuoret: Työnantajajärjestöjen oikeistolainen ideologia rapauttaa Suomen kilpailukykyä

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret: Työnantajajärjestöjen oikeistolainen ideologia rapauttaa Suomen kilpailukykyä

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2012 klo 14:34
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

KANNANOTTO
12.12.2012
Vapaa julkaistavaksi

 

Demarinuoret: Työnantajajärjestöjen oikeistolainen ideologia rapauttaa Suomen kilpailukykyä

 

Työnantajajärjestöjen käsittämätön vastakkainasettelun ja pelon lietsominen ei millään tavalla paranna yhteiskunnan kilpailukykyä. Suomen menestys perustuu hyvinvointiyhteiskuntaan ja World Economic Forumin tutkimuksen mukaan olemme kolmanneksi parhaalla tasolla maailmassa. Tuottavuuden pysähtyminen ja vanhat rakenteet rasittavat hyvinvointiyhteiskuntaa ja tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan isoja ratkaisuja. Niitä ei kuitenkaan saavuteta käymällä päätöntä kilpajuoksua.

- Kovien oikeistolaisten arvojen vyöryttäminen yhteiskuntaan varmasti lämmittää, kun työnantajajärjestöjen hyvät veljet kokoontuvat joululounailleen miettimään, kuinka riistämisessä päästäisiin jälleen uudelle tasolle. Siinä ei paljon sympatiaa jaeta tavalliselle yrittäjälle tai työntekijälle, kun annetaan ideologian sumentaa silmät todellisuudelta ja itsekkäästi kieltäydytään rakentavasta yhteistyöstä, huomauttaa Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Suomen kilpailukyky on turvattava kestävästi ja työtä sen eteen on tehtävä yhteisesti. Talous- ja veropolitiikan keskeisenä tehtävänä on oltava elinkeinorakenteen muutoksen ja työllisyyden tukeminen sekä tuloerojen kaventaminen. Olemassaolevaa teollisuutta on tuettava, jotta Suomessa voidaan tulevaisuudessa luoda pitkälle jalostettuja tuotteita. Vanhan rinnalle on luotava jotain aivan uutta: vihreän teollisuuden, palvelualan, tietotekniikan ja kaivosteollisuuden uudet innovaatiot.

- Työntekijöiden ehtojen polkemisen sijaan työvoimaan on panostettava. Työn tuottavuus voi kestävällä tavalla kasvaa edelleen panostamalla henkilöstön osaamiseen ja huolehtimalla työhyvinvoinnista. Kilpailukyvyn lisäämiseksi on edistettävä myös työvoiman liikkuvuutta, mikä vaatii esimerkiksi huomattavaa asuntotuotantoa ja panostusta julkiseen liikenteeseen kasvavilla paikkakunnilla, Räsänen toteaa.

Työmarkkinajärjestöillä sekä valtiolla on tämän kokonaisuuden edessä suuri vastuu ja kaikkien osapuolten on kyettävä yhteistyöhön. Tulevissa sopimuksissa ja budjeteissa on tähdättävä korkeaan työllisyyteen, kohtuullisen ostovoiman turvaamiseen sekä hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseen.

 

Lisätietoja:
Joona Räsänen, puheenjohtaja
p. 050 547 5590, joona.rasanen@demarinuoret.fi

Sosialidemokraattiset Nuoret ry - http://www.demarinuoret.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs