Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Demarinuoret: Sanoista tekoihin Euroopan keskuspankki!

Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Demarinuoret: Sanoista tekoihin Euroopan keskuspankki!

Tiedote.
Julkaistu: 01.08.2012 klo 13:22
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Nuoret ry

Euroopan keskuspankin roolista eurokriisissä on puhuttu paljon, mutta tekoja on ollut vähän eikä niillä ole saatu aikaan mitään. Demarinuoret vaatii Euroopan keskuspankin roolin muuttamista. EKP:n on mahdollistettava elvyttävä talouspolitiikka, jolla lisätään euroalueen kokonaiskysyntää. Sen on voitava rahoittaa suoraan valtioita, jotta julkisen talouden toimintakyky turvataan jäsenmaissa, kun yksityiset markkinat eivät riitä talouden pyörittämiseen. 

- Kriisimailta on vaadittava rakenteellisia uudistuksia mutta niitä ei voida toteuttaa, jos taloudelliset toimintamahdollisuudet tukahdutetaan. Kokonaiskysynnän ylläpitäminen lisää työllisyyttä ja on sitä kautta tavallisten kansalaisten turva, toteaa Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen.

Keskuspankin luotottaessa valtioita suoraan kiinteällä korolla mahdollistetaan julkisen talouden toiminta. Lisäämällä julkisia investointeja palautetaan yksityisten markkinoiden luottamus talouteen ja saadaan rattaat pyörimään. Samalla siirrytään kohti parempaa talouspolitiikkaa, jolla pystytään paremmin reagoimaan kokonaiskysynnän muutoksiin ja estämään isot talouskriisit.

- Pidemmällä aikavälillä talouden rakenteisiin on tehtävä isompia muutoksia, jotka vielä vahvemmin ylläpitävät tasapainoa. Tähän kuuluvat keskuspankkirahoituksen lisäksi markkinoiden sääntely ja Euroopan keskuspankin mandaatin määrittäminen. Nyt ollaan kuitenkin myöhässä ja EKP:n on tehtävä nopeita päätöksiä, vaatii Räsänen.

Lisätietoja:
Joona Räsänen, puheenjohtaja
p. 050 547 5590, joona.rasanen@demarinuoret.fi 

Sosialidemokraattiset Nuoret ry - http://www.demarinuoret.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs