Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Asianajajaliitto kritisoi Kiinan ihmisoikeustilannetta: kymmeniä ihmisoikeusasianajajia pidätetty

Suomen Asianajajaliitto

Asianajajaliitto kritisoi Kiinan ihmisoikeustilannetta: kymmeniä ihmisoikeusasianajajia pidätetty

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2015 klo 10:00
Julkaisija: Suomen Asianajajaliitto

Asianajajaliitto on erittäin huolissaan kesän aikana levinneistä uutistiedoista, joiden mukaan Kiinassa on pidätetty kymmeniä ihmisoikeuksiin erikoistuneita asianajajia ja lakimiehiä. Asianajajaliitto nosti asian esille Kiinan oikeusministerin Suomeen suuntautuneen vierailun yhteydessä.
 
Kiinan oikeusministeri Wu Aiying vierailee Suomessa 12.—16. elokuuta. Vierailun keskeisenä teemana on oikeuden saatavuus kansalaisten näkökulmasta ja asianajajien rooli oikeudenhoidossa. Vierailun kanssa samaan aikaan Helsingissä järjestetään 13. —14.8. seminaari, johon osallistuu suomalaisia asianajajia sekä virkamiehiä molemmista maista.
 
— Itsenäinen asianajajakunta on osa oikeusvaltiota. Kansalaiset eivät saa oikeusturvaa, ellei heidän käytettävissään ole riippumattomia asianajajia, toteaa Suomen Asianajajaliiton puheenjohtaja Risto Sipilä.
 
Kesän aikana on uutisoitu jopa yli sadan asianajajan ja muun ihmisoikeusaktivistin pidätyksistä ja katoamisista Kiinassa. Pidätykset liittyvät esimerkiksi tapauksiin, joissa asianajajat ovat hoitaneet Kiinan hallinnon kannalta arkaluontoisia juttua.
 
— Tuomitsemme uutisoidut ihmisoikeusloukkaukset ja korostamme riippumattoman oikeudellisen avun saamisen olevan osa kansainvälisiä ihmisoikeuksia. Muun oikeushallinnon kehittäminen on turhaa, ellei oikeudellinen apu ole kunnossa, Sipilä toteaa.

 

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Risto Sipilä, Suomen Asianajajaliitto, puh. 040 524 6902
Kehitys- ja viestintäpäällikkö Janne Laukkanen, Suomen Asianajajaliitto, puh. 040 588 1925

Suomen Asianajajaliiton lakisääteisenä tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö. Asianajajia on Suomessa noin 2 100. Vain Asianajajaliittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs