Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Arvoristiriidat työyhteisöissä maksavat miljardeja

elamasikuntoon.fi Energiapankki Oy

Arvoristiriidat työyhteisöissä maksavat miljardeja

Kutsu.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 08:15
Julkaisija: elamasikuntoon.fi Energiapankki Oy

Miten vähentää sairauspoissaoloja yli 80 %?

 

Elämme hektistä elämää, jossa toimitaan 24/7 ”taistelu-pako –tilassa”. Psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti Ilkka Härkönen on henkisen hyvinvoinnin asiantuntija ja Elämäsi Kuntoon –ohjelman asiantuntijavalmentaja, joka haluaisi muuttaa yritysten arvomaailmaa positiivisemmaksi. Ohjelma on hakemassa ratkaisuja työelämän haasteisiin kokonaisvaltaisella otteella.

”Jotta ihmiset todella jaksaisivat, pitäisi poistaa ristiriitaiset arvot ja yhtenäistää yrityskulttuuri. Arvoissa puhutaan usein tuottavuudesta ja yhteistyöstä, mutta todellisuudessa yrityksessä saattaa piillä kateutta, epäluottamusta ja ahneutta. Nämä piiloarvot heikentävät ihmisten terveyttä ja aikaistavat eläköitymistä. Itsensä ja kollegoiden päivittäinen muistaminen positiivisella kehulla taas tuo energiaa ja voimia työhön”, Härkönen sanoo.

Jo yhden henkilön eläköitymisen siirtäminen vuodella säästää noin 12.000 euroa yrityksen rahoja. Yhden henkilön työkyvyttömyys voi maksaa yritykselle yli henkilön vuosipalkan. Kyseessä on siis kaiken kaikkiaan miljardisumma ihmisten jäädessä eläkkeelle liian varhain. Härkönen lähtisi purkamaan yrityksen arvoja pala palalta ja hakemaan niiden päivittämiseen työntekijöiltä aitoja vastauksia. Yritysarvot ja niiden yhtenäistäminen työntekijöiden ajattelun kanssa pitää nostaa esiin. Paremmasta jaksamisesta yritys tienaa selvää rahaa.

 

Hyvinvointi lisää työniloa ja tuottavuutta

Elämäsi Kuntoon auttaa yrityksiä menestymään valmentamalla työntekijöiden hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja tavoitteellisesti. ”Energiset osaajat saavat ihmeitä aikaan. Hyvinvoivat työntekijät tekevät työnsä laadukkaammin ja paremmalla mielellä. Tämä vaikuttaa moniin yritykselle tärkeisiin asioihin; työilmapiiriin, asiakaskokemukseen, johtamiseen, sairauspoissaoloihin, työn tuloksiin ja tuottavuuteen”, toteaa toimitusjohtaja Mika Järvinen.

”Urheiluvalmentamisessa on paljon samaa kuin yritysjohdon valmentamisessa”, Huippu-urheilijoiden valmentaja ja Elämäsi Kuntoon –valmennusohjelman asiantuntija Timo Rauhala sanoo. Kyse on mahdollisuuksien maailmasta, jossa haetaan vahvuudet esiin ja yritetään parantaa heikkouksia. Tämän päivän aaltoileva maailma vaatii myös sopeutumista erilaisiin tilanteisiin uudella tavalla työelämässä. Johdolla on avaimet kädessään työyhteisön menestyksen kasvattamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

 

Elämäsi kuntoon –ohjelmat toimivat

Elämäsi kuntoon -ohjelmia on toteutettu jo kymmenen vuoden ajan. Tulokset asiakasyrityksissä niin yritys- kuin yksilötasolla ovat olleet huikeita.

  • Tiilitehtaan henkilöstön poissaoloprosentti laski 3,75 prosentista 0,51 prosenttiin. Muutos oli 86,4 % Elämäsi kuntoon –ohjelman jälkeen. Hyöty lukuina: 230 työpäivää x 7,55 % = 17,35 poissaolopäivää / työntekijä / vuosi. 


            17,35 päivää x 330 euroa (keskimääräinen poissaolopäivän hinta) 
= 5783 euroa säästöä / työntekijä / vuosi.

  • Elementtitehtaan henkilöstön mieliala ja aloitteellisuus paranivat toimitusjohtajan mukaan huomattavasti valmennuksen jälkeen.

  • Kuljetus- ja logistiikkayrityksen kuntoindeksin parannus oli keskimäärin 10,14 %, suurimmillaan parannus oli 92% 

  • Metallialan yrityksen sairauspoissaolojen tuntimäärä ennen valmennusta oli 232 tuntia, valmennuksen aloittamisen jälkeen tuntimäärä putosi 42 % 133,8 tuntiin. 

  • Logistiikkayrityksen henkilöstöstä 85 % ihmisistä piti valmennusta energisoivana. 


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Toimitusjohtaja Mika Järvinen, puh. 050 3761142

Elämäsi Kuntoon –hyvinvointiohjelma / Energiapankki Oy

Energiapankki Oy on johtava, kansainvälistyvä yksilön ja työyhteisöjen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennustalo Suomessa. Energiapankin Elämäsi Kuntoon –ohjelma luo olosuhteet työssä viihtymiselle ja jaksamiselle parantaen koko elämänlaatua. Ohjelma koostuu yhdeksästä erilaisesta teemasta. Hyvinvointiin kuuluu tasapainoinen huolehtiminen ravinnosta, ihmissuhteista, liikunnasta, haasteista, levosta, rentoutumisesta ja omasta taloudesta. Valmentajat ja akateemiset asiantuntijat ohjelman taustalla ovat Suomen johtavia hyvinvoinnin ja jaksamisen asiantuntijoita. Lisätietoa: www.elamasikuntoon.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs