Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Älä tyydy päivittelemään – vaikuta ja valvo / Kuntavaalit 2012

Pelastakaa Lapset ry

Älä tyydy päivittelemään – vaikuta ja valvo / Kuntavaalit 2012

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2012 klo 09:02
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset on rakentanut YK:n lapsen oikeuksiin perustuvan osallisuuden ohjeistuksen, jotta sinun on mahdollista arvottaa oma kantasi ehdokkaiden suhteen. Poliitikolla on valta vaikuttaa.

Myös lapsi on kuntalainen

Lapsi on kunnan palveluiden käyttäjä siinä missä aikuinenkin ja siksi hänellä on myös kokemusta ja näkemystä palveluiden toimivuudesta. Ketä kiinnostaa?

YK:n lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa kuntapäättäjiä arvioimaan päätöstensä vaikutuksia lapsen elämään. Toimiiko joku muka näin?

YK:n määräaikaisraportin loppulauselmassa todetaan, että Suomella on korjattavaa erityisesti pienten lasten mielipiteen huomioimisessa lapsia itseään koskevissa asioissa. Korjaakohan joku tällaisen epäkohdan?

Pelastakaa Lapset on rakentanut YK:n lapsen oikeuksiin perustuvan osallisuuden ohjeistuksen, jotta sinun on mahdollista arvottaa oma kantasi ehdokkaiden suhteen. Poliitikolla on valta vaikuttaa.

”Kuntavaaleissa valitaan ne ihmiset, jotka seuraavien vuosien aikana päättävät jokaisen arkeen vaikuttavista asioista. Päivähoidosta, koulusta, kaavoituksesta, terveyskeskuksista. Ei ole samantekevää ketkä näitä päätöksiä tekevät. Selvitä kuka ehdokkaista muistaa huomioida lapsen edun kaikissa ratkaisuissa. Ehdokkaiden välillä on eroja, myös puolueiden sisällä”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

KUNNALLISPOLITIIKKAA LAPSEN NÄKÖKULMASTA:

• Lapsella on oikeus ilmaista mielipiteensä elämäänsä vaikuttavien asioiden kohdalla.

• Lapsen näkemyksiin on suhtauduttava vakavuudella.

• Lapsen on saatava tietoa itseään koskevista asioista ja oikeuksistaan ymmärrettävällä tavalla.

• Lapsen on oltava tietoinen oikeuksistaan tulla suojelluksi ja tietää, että hän saa tarvittaessa apua.

• Lapsen on voitava arvioida, onko hänen mielipiteellään ollut vaikutusta lopputulokseen.

PS. Tarkista vielä, onko ehdokkaasi allekirjoittanut Lasten ja nuorten huoneentaulun ja mihin hän allekirjoituksellaan on sitoutunut myös tultuaan valituksi mukaan kunnallispolitiikkaan.

Lisätietoja:

Riitta Kauppinen, kansalaistoiminnan päällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 433 1260, riitta.kauppinen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs