Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Älä puhu vaan toimi

Suomen Nuorkauppakamarit ry

Älä puhu vaan toimi

Artikkeli.
Julkaistu: 11.03.2015 klo 08:38
Julkaisija: Suomen Nuorkauppakamarit ry

Vastuu yhteiskunnan hyvinvoinnista on meidän jokaisen harteilla. Mitä sinä olet viimeksi tehnyt yhteisen hyvän eteen?

Nuorkauppakamarilainen tapa toimia kavahtaa pelkkää puhetta.

– Me emme tyydy löpinöihin vaan teemme töitä tavoitteidemme eteen. Me siirrymme puheista tekoihin, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n puheenjohtaja Johanna Lundán sanoo.

Otetaanpa tuore esimerkki. Turun keskustan tyhjät liiketilat mietityttivät paikallisia nuorkauppakamarilaisia. Niinpä he pistivät tuumasta toimeen ja alkoivat toimia keskustan elävöittämiseksi. Ensimmäiset pop up -yritykset aloittavat toukokuussa ja jatkoa seuraa syksyllä – isossa mittakaavassa. Huikeaa.

– Paikallisyhdistyksillä on merkittävä rooli oman toimialueensa paikkakuntien elinkeinoelämän hyvinvoinnin edistämisessä. Turun poppoon idea on loisto esimerkki siitä, kuinka yksilövastuuta toteutetaan käytännössä, toteaa Lundán.

Vaikuttavuus lisääntyy yhdessä

Yhteiskuntavastuu nähdään usein yksipuolisesti vain yritysten vastuuna. Se kuitenkin rakentuu myös yksilövastuusta. Jokaisella on vastuu ottaa osaa oman toimintaympäristönsä toimintaan ja puuttua sen epäkohtiin. Se on matalan kynnyksen tapa toimia.

– Nuorkauppakamarilainen mentaliteetti on toimia avoimesti ja ennakkoluulottomasti yhteisen hyvinvoinnin ja menestyksen eteen. Toimimme proaktiivisesti yhdessä kumppaniemme kanssa. Teemme jatkuvaa tarveanalyysiä siitä, mihin on puututtava ja tartumme syihin ongelmien takana.

Nuorkauppakamarit tuovat yhteen eri sektoreiden toimijoita. Yhteiskunnalliset toimijat, liike-elämä ja paikkakuntalaiset. Kaikki toimivat yks yhteen silloin, kun tavoitteena on saada aikaan mahdollisimman paljon hyvää mahdollisimman tehokkaasti.

– Tämän päivän Suomessa ollaan vielä liian tottuneita yksin puurtamiseen. Vaikuttavuus lisääntyy yhteistyöllä, Lundán kannustaa.

Vaalikaa onnistumisen ilmapiiriä

Yksi Suomen Nuorkauppakamarien kantavista ja tärkeistä teemoista on kestävä johtajuus. Kestävän kehityksen aikakaudella olisi hullua olla myöntämättä sitä, että siinä, missä luonnonvarat, myös johtajien voimavarat ovat tuhlattavissa loppuun.

– Kestävän johtajuuden kulmakivenä on huolehtia omasta jaksamisestaan. Siinä auttaa yksinkertaisimmillaan se, että jokainen on ihminen toiselle ihmiselle. Tukemalla toista saavutetaan parempi työyhteisö, ja se, jos mikä, auttaa jaksamaan tiukempinakin aikoina, Lundán toteaa.

Nuorkauppakamarien välittömästä asenteesta ja tekemisen meiningistä on otettava oppia. Tiukan talouden kurimuksessa on ehdottomasti siirryttävä sanoista tekoihin. Lundán kannustaa aktiiviseen toimintaan ja rohkeuteen kokeilla ja tehdä uusia asioita. Ennen kaikkea hän peräänkuuluttaa hetkeen tarttumista ja positiivista asennetta.

– Tarvitsemme Suomessa lisää muutosmyönteisyyttä ja onnistumisen ilmapiirin korostamista. Menestys vaatii kykyä nähdä mahdollisuuksia ja rohkeutta lähteä tuntemattomillekin teille.

 

Lisätietoja: Johanna Lundán, puheenjohtaja, Suomen Nuorkauppakamarit ry, puh. 040 538 0433, johanna.lundan@jci.fi

 

Teksti: Kumppania / Nina Leppäniemi

Nuorkauppakamari on kansainvälinen alle 40-vuotiaden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Kehitämme yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä noin 2 500 ja yhdessä alumnien noin 5 000. Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs