Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Ajankohtainen kirja Afganistanin ja Pakistanin terroristijohtajien sisäpiiristä on ilmestynyt

Into Kustannus

Ajankohtainen kirja Afganistanin ja Pakistanin terroristijohtajien sisäpiiristä on ilmestynyt

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2014 klo 13:15
Julkaisija: Into Kustannus

Syed Saleem Shahzadin Kuoleman sisäpiiri on julkistettu. Murhatun pakistanilaisen toimittajan vuonna 2011 kirjoittama kirja on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Lännessä jihadismin luultiin kuolleen Osama bin Ladenin myötä. Sillä välin islamistit valmistelivat hyökkäyksen nostamista uudelle tasolle. Kirja paljastaa musertavalla tavalla, miten vähän eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset ovat ymmärtäneet Afganistanin ja Pakistanin tilanteesta. Yhdysvaltojen Afganistanin intervention tärkeimpänä seurauksena oli Pakistanin heimoalueiden syytäminen lähes täysin al-Qaidan hallintaan.

Heinäkuun 2014 lopussa Irakin ja Syyrian sunnialueita hallitseva ISIS, joka on lyhentänyt nimensä muotoon Islamin valtio, ilmoitti suuntaavansa seuraavaksi Saudi-Arabiaan. Globaali jihad on laajentunut Koraanin ennustuksen mukaisesti Afganistanista Lähi-itään. Kuoleman sisäpiiri kuvaa tilanteen monimutkaisuutta ja taustoja. Keitä ovat uudet islamistijohtajat? Mitkä ovat heidän strategiansa? Miten he ajattelevat?

Shahzadilla (1970–2011), oli terroristijohtajiin ainutlaatuinen yhteys: häntä pidettiin sekä vieraana että panttivankina. Shahzad oli pakistanilainen tutkiva toimittaja, joka haastatteli useita al-Qaidan ja Talebanin johtajia Irakissa, Afganistanissa, Pakistanissa ja Jordaniassa. Hän kirjoitti lukuisiin kansainvälisiin lehtiin. Vuonna 2011 Shahzad siepattiin ja surmattiin vain päiviä sen jälkeen, kun hän oli paljastanut Pakistanin laivaston yhteydet al-Qaidaan.

Syed Saleem Shahzad: Kuoleman sisäpiiri – Terroristijohtajat bin Ladenin jälkeen
Into-tieto | ISBN 978-952-264-290-5
Nidottu | 375 sivua | ovh 26 €
Suomentanut Tero Virtanen
Lataa painokelpoinen kansikuva: www.intokustannus.fi/images/isotkannet/kuoleman_sisapiiri.jpg

Lisätiedot:
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi
Milla Karppinen, milla.karppinen@intokustannus.fi, 0505513310

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs