Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Politiikka » Aija Tuimala, Taina Ketola och Jari Salomaa kommunindelningsutredare för Södra Karelen

Valtiovarainministeriö

Aija Tuimala, Taina Ketola och Jari Salomaa kommunindelningsutredare för Södra Karelen

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.11.2013 kl. 15:35
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunen beslutade den 28 november 2013 att tillsätta en särskild kommunindelningsutredning mellan städerna Imatra och Villmanstrand samt kommunerna Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale och Taipalsaari.

Ministern har utnämnt verkställande direktör Aija Tuimala till kommunindelningsutredare samt branschdirektör Jari Salomaa och ledande konsult Taina Ketola till kommunindelningsutredare på deltid. De ska genomföra en utredning på basis av vilken förutsättningarna för att sammanslå de ovan nämnda kommunerna eller delar av dem till en eller flera kommuner kan utvärderas.   

Utredningens mandatperiod inleds den 1 december 2013 och upphör efter att utredningen blivit färdig, dock senast den 30 september 2014.

Samtliga kommuner som ingår i utredningen har lämnat en framställning om en särskild kommunindelningsutredning till finansministeriet. Regeringen har i anslutning till sitt ramställningstagande från våren 2013 konstaterat att man vid behov tillsätter särskilda kommunindelningsutredare för de största stadsregionerna under innevarande år.

Tillsättningsbeslut (på finska)

Statens särskilda kommunindelningsutredning

Förfrågningar:
Aija Tuimala, VD, tfn 040 8696 494 
Suvi Savolainen, överinspektör, finansministeriet, tfn 02955 30122

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs