Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Yöperhosten salattu maailma palkittiin elokuvafestivaaleilla Saksassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yöperhosten salattu maailma palkittiin elokuvafestivaaleilla Saksassa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 13:17
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yöperhosten salattu maailma –planetaarioelokuva palkittiin FullDome -elokuvafestivaaleilla Saksassa toukokuun lopussa.

Kymmenennen kerran järjestettyjen festareiden kilpasarjassa nähtiin 93 elokuvaa, joista 10 palkittiin. Janus-pysti tuli elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna Oy:n Hannes Vartiaiselle ja Pekka Veikkolaiselle sekä mikrotomografiadatan visualisointityökalut kehittäneelle Janne Pulkkiselle innovatiivisesta tuotantoteknologiasta.

- Elokuva poikkeaa jonkin verran planetaarioelokuvien valtavirrasta ja se sai erittäin lämpimän vastaanoton. Pulkkisen kehittämä ohjelmistokokonaisuus on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen, Pohjankonnan Hannes Vartiainen kommentoi.

Palkitusta dokumenttielokuvasta ovat pitäneet niin ammattilaiset kuin tavalliset katsojatkin. Yöperhosten salattu maailma –elokuvaa on esitetty Heurekan planetaariossa joulukuusta 2015 lähtien. Tähän mennessä sen on nähnyt lähes 19 000 katsojaa. Tätä vauhtia 50 000 katsojan tavoite Heurekassa täyttyy varmasti ensi talvena.

Dokumenttielokuva on vauhdikas seikkailu perhosten ja hyönteisten maailmaan. Eri perhoslajien kanssa matkataan päiväntasaajalta napapiirille asti. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä päästään tarkastelemaan mikroskooppisella tasolla.

Yöperhosten salattu maailma -elokuva on herättänyt kiinnostusta maailmalla. Kesän aikana yöperhoset liihottelevat elokuvafestivaaleilla Tsekeissä Brnossa ja Norjassa. Jenassa sijaitseva Zeiss-planetaario on kiinnostunut elokuvan levittämisesta planetaarioihin, jotka käyttävät sen tekniikkaa. Myös Kielin planetaario käy neuvotteluja elokuvan ottamisesta ohjelmistoonsa.

Tällä viikolla elokuvan matka jatkuu Norjan Grimstadiin, jossa Norwegian Short Film Festival järjestää elokuvasta useita näytöksiä festivaalia varten rakennetussa siirrettävässä planetaariossa.

Elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna on tuottanut ensimmäisen suomalaisen koko perheen täyspitkän (24 min) planetaarioelokuvan Yöperhosten salattu maailma - The Secret World of Moths yhteistyössä tiedekeskus Heurekan kanssa.

Pohjankonna Oy on Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen vuonna 2008 perustama elokuvatuotantoyhtiö, jonka lyhyitä dokumenttielokuvia on esitetty kaikilla mantereilla. Elokuvat ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

Lisätietoja:
Mikko Myllykoski
Elämysjohtaja
+358 40 9015 244

 
Lisää kuvia elokuvasta voi ladata täältä: http://img.materialbank.net/NiboWEB/heureka/showCartPublicContent.do?uuid=8036081&random=521022&lang=fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokeilla oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs