Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Virtuaalikaverista apua lasten hammasterveyteen

Ikoni Innovations

Virtuaalikaverista apua lasten hammasterveyteen

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 13:45
Julkaisija: Ikoni Innovations


Oululainen Ikoni Innovations vastaanotti vuoden 2016 Innovation Award -palkinnon Suomen Telelääketieteen ja eHealth -seuran vuotuisessa pohjoismaisessa seminaarissa (Helsinki – Tukholma). Palkinto myönnettiin Denny Apps -mobiiliapplikaatioperheelle, joka edistää hammasterveyttä ja auttaa ennaltaehkäisemään hammasterveyden ongelmia. Ensimmäinen Denny Apps -sovellus on lapsille suunnattu Denny The Tooth, jonka kehittämistä myös Tekes rahoittaa.

Denny opastaa hampaiden hoitoon pienestä pitäen

“Palkinto on meille hieno kunnianosoitus. Se kertoo, että olemme oikealla tiellä”, toteaa Omar Ikni, Ikoni Innovationsin toimitusjohtaja. “Toimintamme kärki on juuri oikeissa, ajankohtaisissa terveyttä edistävissä palveluissa.” Innovaatiopalkinto myönnettiin Denny Apps -kokonaisuudelle.

Applikaatioperheen ensimmäinen sovellus on lapsille tarkoitettu Denny The Tooth -virtuaalikaveri. Denny opettaa 5–12 -vuotiaille lapsille pelillisin keinoin, mikä on hyväksi hampaiden terveydelle. Denny The Tooth on sekä hauska että opettavainen. Lapsi oppii pelaamisen ja leikin kautta hyvät hampaiden hoidon tavat, ja oikeanlaisen ravitsemuksen tärkeyttä.

Suomalaisten lasten suun terveys koheni viime vuosikymmeniin asti, mutta on sittemmin kääntynyt huonompaan. Hampaiden terveydestä huolehtii suositusten mukaisesti liian harva. Hampaista huolehtimisen rutiinit opitaan hyvin varhaisesta iästä lähtien, ja lapsena opitut asiat kantavat helposti läpi koko elämän. Suun terveys on keskeinen osa yleisterveyttä. Huono hammasterveys vaikuttaa esimerkiksi sydän- ja verisuoniongelmiin sekä diabeteksen ja reuman hoitoon. Lähde: Hammaslääkäriliitto.

Yhteistyö ja tutkimus sovelluksen kehittämisessä

Denny The Tooth -mobiilisovellusta kehitetään yhdessä hammaslääkärien ja Oulun yliopiston kanssa. “Denny The Tooth avaa aivan uuden ja hauskan mahdollisuuden suun terveyden edistämiseen alakouluikäisille ja jopa isommille päiväkoti-ikäisille lapsille. Tämän takia olen erityisen iloinen siitä, että Oulun yliopisto on tutkimuksen kautta mukana Denny The Tooth -hankkeessa”, kertoo erikoishammaslääkäri, professori Vuokko Anttonen.

Oulun yliopisto vastaa myös Denny-applikaation tutkimuksesta. Tutkimuksella validoidaan sovelluksen hyödyt lasten hammasterveyden kannalta. “Tutkimuksessamme kysytään lasten mielipidettä Denny-applikaation käytöstä, sekä selvitetään parantaako Dennyn käyttö samalla lapsen omaa suunterveyttä. Lupaavia tutkimustuloksia uuden teknologian käytöstä suunterveyden alalla on olemassa. Dennyn kaltainen virtuaalikaveri on kuitenkin ensimmäinen laatuaan”, kertoo hammaslääketieteen kandidaatti Antti Toratti Oulun yliopiston hammaslääketieteellisestä tiedekunnasta.

“Dennyä kehitetään aktiivisesti eteenpäin. Dennyn kaltainen hyötypeli ei ole koskaan käytännössä ’valmis’. Kuuntelemme lapsia ja terveydenhuollon ammattilaisia, ja kehitämme applikaatioon koko ajan uutta, kiehtovaa sisältöä”, kuvailee Klaus Ala-aho, toinen Ikoni Innovationsin perustajista, pitkän linjan digikonkari.

Hyötypelimarkkinoilla huima kasvu

Kovassa myötätuulessa oleva peliteollisuus kaipaa uusia sisältöjä. Terveyttä ja oppimista edistävien hyötypelien markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti. Suomessa hyötypelejä tuotetaan yhä enemmän. Terveys ja hyvinvointi ovat tämän päivän vahvoja trendejä, ja niiden edistämiseen suunnitellut mobiilisovellukset suosittuja. “Kun on kyse terveys- ja hyötysovellusten kehittämisestä, lapset monesti unohtuvat, vaikka heissä on tulevaisuus”, visioi Omar Ikni.

Lapset viettävät yhä enemmän aikaa mobiililaitteilla ja pelien maailmassa. Opettavainen sisältö peleissä pelkän viihteellisyyden sijaan vetoaa myös lasten vanhempiin.

Ikoni Innovations tuottaa Denny-sovelluksia yhdessä oululaisen ohjelmistotalon Mekiwi Oy:n kanssa. Yhteistyötä on tehty tiiviisti viime vuodesta saakka. Tämä johti siihen, että Ikoni Innovations ja Mekiwi yhdistivät voimansa saman katon alle. ”Toimimme uusissa liiketiloissa Oulun keskustassa, Rotuaarin kulmalla. Toimintojen lähentäminen hyödyttää kumpaakin yritystä: yksi plus yksi onkin kolme!”, kertoo Omar Ikni.

Dennyn ympärille on muodostunut laaja ja lahjakas tiimi. “Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä muun muassa Oulu GameLabin kanssa, ja koonneet Oulun seudun pelialan halutuimmat ammattilaiset Denny-perheen ympärille!” kertoo Jani Kaipainen, Mekiwin innovaatiojohtaja.

Denny The Tooth -sovellus on lasten testattavana kesällä 2016. Virtuaalikaveri julkaistaan Suomessa ja Pohjoismaissa sekä englanninkielisenä versiona syksyllä.

Denny The Tooth -applikaation kehittämistä rahoittaa Innovaatiorahoituskeskus Tekes: sekä Tekes että Ikonin lukuisat muut sidosryhmät näkevät Denny -sovellusperheessä suuren potentiaalin. Oulussa syntyy uutta!

Lisätietoja:

Omar Ikni, p. 044 333 4006, omar@ikoni.fi
Klaus Ala-aho, p. 040 157 1754, klaus@ikoni.fi

www.ikoni.fi
www.dennythetooth.com

Twitter:
@dennythetooth
@ikonionline

Liitetiedostot

Oululainen Ikoni Innovations tuottaa älykkäitä hammasterveyden eHealth- ja eLearning -mobiilisovelluksia. Toiminnan ytimessä on ennaltaehkäisevään hammashuoltoon suunniteltu Denny Apps -applikaatiokokonaisuus. Ikoni Innovations kehittää Denny Apps -sovelluksia tiiviissä yhteistyössä hammaslääketieteen asiantuntijoiden kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs