Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Valtakunnallinen parisuhdepuhelin avautui

Parempi avioliitto ry

Valtakunnallinen parisuhdepuhelin avautui

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 11:05
Julkaisija: Parempi avioliitto ry

Parempi avioliitto ry käynnisti huhtikuun alussa RAY:n hankerahoituksella valtakunnallisen tukipariprojektin. Projektin tavoite on tarjota vertaistukea eri puolilla Suomea asuville parisuhdekriisissä oleville pareille.

Vuoden 2016 alussa yhdistys sai RAY:ltä hankerahoituksen, jolla tähdätään valtakunnallisen tukipariverkon kehittämiseen. Hankkeen tavoitteena on luoda kestävä pohja tukiparitoiminnalle ja vakiinnuttaa työmuoto yhdistyksen perustoimintaan. Projektirahoituksella kerätään kansallinen tukiparirekisteri, järjestetään koulutustilaisuuksia eri puolilla Suomea, laaditaan koulutusmateriaalia sekä aloitetaan puhelinpäivystys parisuhdeneuvontaa kaipaaville.
Valtakunnallinen puhelinpäivystys avautui toukokuun alussa. Parempi yhteys -tukipuhelin tarjoaa kuuntelu- ja keskustelukumppanin parisuhdeasioissa sekä tukea erilaisiin parisuhdeongelmiin. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja puhelimeen on mahdollista soittaa nimettömänä. Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut avioliittotyöntekijät.
Tukipuhelin 050 3122 325 päivystää maanantaisin ja torstaisin. Soitto maksaa soittajan puhelinoperaattorin määrittelemän hinnan.
”Vertaistuen vaikuttavuus perustuu kokemukseen siitä, ettemme olekaan ainoita, joilla on parisuhteessaan vaikeaa. Emme ole tilanteessamme yksin”, toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen linjaa.

Oma kokemus pelissä
Tukiparitoiminta on ollut osa yhdistyksen perustoimintaa yli 20 vuoden ajan. Yksi projektin tavoitteista on vahvistaa parisuhdetyön ennalta ehkäisevää luonnetta.
Vapaaehtoisuuteen perustuvassa tukiparityössä koulutetut parit ammentavat omista kokemuksistaan. Tukisuhteen perustana ovat tukiparin henkilökohtaiset elämänkokemukset, oma selviytyminen sekä halu hyödyntää niitä muiden auttamisessa. Oleellista on ajan antaminen toiselle avioparille.
”Koemme tukiparityön hyvin antoisana. Tunnemme olevamme tärkeällä asialla. Saamme vuorostamme auttaa muita kun olemme itse saaneet niin paljon”, tukiparina toiminut Maria Ihonen kertoo kokemuksistaan.
”Opimme itsestämme ja omasta suhteestamme jatkuvasti uutta. Suremme ja kärsimme kärsivien rinnalla”, Markku Ihonen toteaa.

Parempi avioliitto ry – www.parempiavioliitto.fi
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Elina Holappa, Projektikoordinaattori, tukiparihanke, elina.holappa@parempiavioliitto.fi
Tanja Kallio, Projektikoordinaattori, tukiparihanke, tanja.kallio@parempiavioliitto.fi
Elina 045 669 4694 / Tanja 040 562 7981

Parempi avioliitto ry on voittoa tavoittelematon perhetyön vaikuttaja. Tavoitteemme on edistää perheiden hyvinvointia puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua tukemalla. Vapaaehtoinen vertaistuki on työn ydintä. Toiminta perustuu kristilliseen maailmankuvaan. Järjestämme avioliittoleirejä ja -kursseja, mies- ja naistapahtumia sekä koulutamme luennoitsijoita ja vertaisryhmien ohjaajia valtakunnalliseen parisuhdetyöhön. Parempi avioliitto ry:n kurssit ovat vapaan sivistystyön koulutusta, jota järjestetään yhteistyössä kansanopistojen kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs