Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Uutta toivoa lapsettomille

Dextra Lapsettomuusklinikka

Uutta toivoa lapsettomille

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 07:00
Julkaisija: Dextra Lapsettomuusklinikka

Pohjoismaiden ensimmäinen onnistunut raskaus alkioiden geeni- ja kromosomitutkimuksen avulla.

Dextra Lapsettomuusklinikalla onnistuttiin saamaan aikaan Pohjoismaiden ensimmäinen raskaus, missä alkiot tutkittiin periytyvän geenivirheen takia sekä geneettisesti että kromosomaalisesti ennen siirtoa kohtuun.

Hoitoon hakeutuneen pariskunnan molemmat puolisot ovat itse terveitä, mutta kumpikin on saman geenimutaation kantajia.  Heidän kolme aiempaa raskautta on jouduttu keskeyttämään 3-4 kuukauden iässä sikiön vaikean, kuolemaan johtavan geneettisen sairauden takia. Vaikka heillä on periaatteessa mahdollisuus saada terve lapsi ilman geenitutkimuksia, he eivät enää uskaltaneet yrittää tulla raskaaksi ilman, että alkioiden perimää tutkittaisiin etukäteen.

”Suomessa ei ole aiemmin ollut mahdollista tehdä tällaista alkioiden samanaikaista perinnöllistä sairautta aiheuttavan geenivirheen ja koko kromosomiston tutkimusta.  Meidän työryhmämme, joka koostui geneetikosta, biologeista ja lääkäreistä, teki lähes kaksi vuotta töitä, jotta tutkimusmenetelmä saataisiin käyttöön myös Suomessa. Tämä raskaus on meille kaikille tärkeä saavutus ja palkinto työstämme, ja ennen kaikkea se on äärimmäisen arvokas asia hoitoa saaneelle pariskunnalle”, kertoo ylilääkäri Eero Varila.

Dextra Lapsettomuusklinikan geneetikko Noora Sirkkanen toteaa, että geneettiset tutkimusmenetelmät ovat kehittyneet huimasti muutaman viimeisen vuoden aikana.  ”Alkioista pystytään nykyään tutkimaan tarvittaessa kromosomit ja myös tiedossa olevat perinnöllistä sairautta aiheuttavat geenivirheet.  Alkiotutkimuksen avulla voidaan siten vähentää keskenmenoista tai tuloksettomista hoidoista ja geenivirheistä johtuvia pettymyksiä ”, Noora Sirkkanen jatkaa.

Dextra Lapsettomuusklinikka on panostanut lapsettomuuden hoidossa tavallisten hoitojen lisäksi myös muihin uusiin menetelmiin, joita ei ole ollut Suomessa aiemmin käytössä.

http://dextralapsettomuusklinikka.fi/


Lisätietoja:

Eero Varila
Dextra Lapsettomuusklinikka, lääketieteellinen johtaja
naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri
puh. 040 528 1862

Niklas Simberg
Dextra Lapsettomuusklinikka, toimitusjohtaja
naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti
puh. 041 515 2020

Noora Sirkkanen
Dextra Lapsettomuusklinikka
geneetikko, IVF-biologi
puh. 040 542 0867

Dextra Lapsettomuusklinikka on lapsettomuushoitojen huippuyksikkö, joka tekee myös geneettisiä tutkimuksia. Klinikalla työskentelee joukko alansa parhaita asiantuntijoita: viisi lapsettomuuden hoitoon erikoistunutta lääkäriä, geneetikko sekä hoitajia ja biologeja. Dextra Lapsettomuusklinikan tavoitteena on olla alansa suunnannäyttäjä.  Käytössä on uusimpia laitteita ja menetelmiä, joita ei ole muilla alan toimijoilla Suomessa. Klinikalle ei tarvita lähetettä. Hoidot suunnitellaan yksilöllisesti. Dextra Lapsettomuusklinikka Oy kuuluu Pihlajalinna-konserniin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs