Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Uusi julkaisu: See me! multicultural encounters with creative methods

Tampereen ammattikorkeakoulu

Uusi julkaisu: See me! multicultural encounters with creative methods

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 09:37
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Miten luovia menetelmiä, kuten draamaa, valokuvaa, musiikkia tai tanssia voi käyttää tukemaan ryhmäytymistä, kasvua ja itsensä löytämistä?

See Me! – Näe minut! oli teema vuosien 2013–2014 aikana toteutetuilla kahdella Erasmus intensiivikurssilla. Kurssien toteutuspaikkoina olivat Tampereen ammattikorkeakoulu ja Universitat Autònoma de Barcelona. Teoksessa kuvataan kahden viikon kurssin kulku, jossa ei vain opiskeltu vaan toteutettiin opittua käytännössä, monikulttuurisessa ympäristössä, paikallisten työpaja- ja maahanmuuttajanuorten kanssa. See Me! -formaatti on sovellettavissa ja siirrettävissä.

Kirjan artikkeleissa kuvataan See Me! -pedagogiikkaa ja lähestymistapaa sekä kurssin vaiheet. Toisessa osassa valotetaan muun muassa Espanjan yhä haastavampaa maahanmuuttotilannetta ja haasteita erityisesti kasvatukselle ja koulutukselle. Kolmannessa osassa avataan luovuuden käsitettä, monikulttuurista viestintää ja viestinnän merkitystä sosiaalityössä ja neljännessä osassa päästään lukemaan draamaharjoituksista, tanssista, musiikista, valokuvasta ja käsityömenetelmistä ja siitä, miten niitä voi käyttää sosiaalialan työn välineinä.

Taidelähtöiset menetelmät eivät ole taidetta itsessään, vaan taide on väline viestiä, löytää ja valtaistaa. Sosiaalialan työssä luovat menetelmät antavat välineen vuorovaikutteiselle kohtaamiselle, jossa työntekijä ei ole se “joka tietää” ja asiakas se “joka ei tiedä”, vaan molemmat voivat kohdata toisensa, kokea ja luoda yhdessä.

See Me! -teoksesta saa taustatietoa sekä hyviä vinkkejä eri menetelmien hyödyntämiseen opetuksessa tai asiakastyössä. Teoksen ovat toimittaneet kurssin koordinaattori TAMKin yliopettaja Ulla-Maija Koivula sekä kurssiavustajana sekä kurssin opiskelijana toiminut sosionomiopiskelija Sanni Kuikka. Kirjoittajat ovat kaikki olleet mukana kehittämässä ja toteuttamassa See Me! -kokemusta.

 

See me! multicultural encounters with creative methods

Eds. Ulla-Maija Koivula, Sanna Kuikka

TAMK University of Applied Sciences

Series B. Reports 79

Tampere 2015

ISSN 1456-002X

ISBN 978-952-5903-67-6 (PDF)

Julkaisu ladattavissa osoitteessa: http://julkaisut.tamk.fi/PDF-tiedostot-web/B/79-See-Me.pdf

 

Lisätietoja:
yliopettaja Ulla-Maija Koivula, sosionomikoulutus, ulla-maija.koivula@tamk.fi

Lisätietoja TAMK julkaisuista: julkaisukoordinaattori Tiina Kenttälä-Koivumäki, tiina.kenttala-koivumaki@tamk.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs