Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tutkimus: Taantuma ei näy kesälomalaisten rahankäytössä

Nets

Tutkimus: Taantuma ei näy kesälomalaisten rahankäytössä

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2013 klo 15:30
Julkaisija: Nets

Tutkimus: Taantuma ei näy kesälomalaisten rahankäytössä

Eurotalouden synkät pilvet eivät pimennä suomalaisten lomanäkymiä: Netsin teettämän vastajulkaistun kyselyn mukaan kesälomailuun aiotaan tänä vuonna käyttää yhtä paljon rahaa kuin viime vuonna. Tutkimukseen vastanneista 69 prosenttia arvioi kuluttavansa tämän kesän lomillaan yhtä paljon tai hiukan enemmän rahaa kuin kesällä 2012.

Toukokuussa toteutetun kyselytutkimuksen vastaajista vain seitsemän prosenttia suunnitteli käyttävänsä tänä kesänä reilusti vähemmän rahaa kuin viime kesänä. Enemmän rahaa käyttävät arvioivat lisäävänsä kulutustaan muutamalla sadalla tai korkeintaan tuhannella eurolla.

”Se, että lomailijat ennustavat kuluttavansa tänä kesänä enemmän rahaa kuin viime kesänä on ilahduttava auringon pilkahdus muuten matalapaineisten talousnäkymien keskellä”, arvioi tuloksia Netsin maksupääteratkaisuista vastaava myyntijohtaja Pentti Unkuri.

Tutkimustulokset kertovat, että loma-ajan kulut katetaan joko normaaleilla palkkatuloilla tai säästöihin turvautumalla: 57 prosenttia vastaajista kertoi palkan riittävän, kun taas 42 prosenttia suunnitteli käyttävänsä lomanviettoon myös säästöjään. Lainan ottamiseen aikoi turvautua vain yksi prosentti vastaajista.

Matkat maksetaan verkkopankissa – luottokortti silti turvallisin maksutapa

Netsin tilaama ja ThinkIf Laboratoriesin toteuttama kyselytutkimus tiedusteli vastaajilta myös kesän matkoista. Matkalle lähtijöistä 16 prosenttia oli varannut matkansa jo talvella, 37 prosenttia kevään aikana ja neljäsosa aikoi varata matkan viimeistään kuusi viikkoa ennen matkan alkua. Matkailijoista 48 prosenttia maksoi matkansa verkkopankkia käyttäen, 40 prosenttia luottokortilla ja yhdeksän prosenttia käteisellä.

”Näitä lukuja tarkastellessa olisi hyvä muistaa, että luottokortti on matkoja varatessa turvallisin maksutapa. Jos matkanjärjestäjä esimerkiksi joutuu konkurssiin, luottokortilla matkansa maksaneet saavat rahansa helposti luottokorttiyhtiöltä takaisin, kun taas muita maksutapoja käyttäneet saattavat joutua odottelemaan korvauksia pitkään”, Pentti Unkuri muistuttaa.

Naiset höyläävät korttia, miehet luottavat käteiseen

Kysyttäessä eri maksutapojen käytöstä ulkomaanmatkoilla, tutkimuksen naisvastaajista 45 prosenttia ilmoitti suosivansa ulkomailla luottokorttia, kun taas miehistä vain kolmasosa piti korttimaksua mieluisimpana vaihtoehtona ulkomaanlomilla. Miehistä sen sijaan liki puolet, 49 prosenttia, luotti maailmalla matkaillessaan käteiseen, naisten osalta luku oli 35 prosenttia.

”Korttimaksaminen on nykyisin turvallista myös ulkomailla, kunhan pitää mielessään pari perussääntöä”, vakuuttaa Jukka Ruotsalainen Netsin palvelutuotannosta. ”Omaa korttiaan ei kannata luovuttaa esimerkiksi ravintolassa tarjoilijan vietäväksi takahuoneeseen ja esimerkiksi automaatilla tunnuslukua näppäiltäessä tulee varmistaa, etteivät ulkopuoliset pääse näkemään PIN-koodia”, Ruotsalainen suosittelee.

Tutkimuksen toteutti Netsin tilauksesta ThinkIf Laboratories 2. – 8.5.2013. Verkkokyselyyn vastasi 1022 yli 18-vuotiasta, jotka suunnittelivat viettävänsä kesälomaa.

Lisätietoja tutkimuksesta:
Pentti Unkuri, Senior Vice President, Merchant Solutions, Nets
040 5577 050
pentti.unkuri@nets.eu

Lisätietoja korttimaksamisen turvallisuudesta:
Jukka Ruotsalainen, Senior Manager, Nets
050 550 5589
jukka.ruotsalainen@nets.eu

Nets on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan toiseksi suurin maksuratkaisuja, tietopalveluja ja digitaalisia turvaratkaisuja tarjoava konserni. Konserni työllistää 2 700 työntekijää viidessä maassa (Tanska, Suomi, Norja, Ruotsi, Viro) ja sen vuotuinen liikevaihto on 850 miljoonaa euroa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa Tanskassa.
www.nets.fi
www.luottokunta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs