Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tutkimus: Preload-menetelmällä lupaavia tuloksia diabeteksen hoidossa

Polar Pharma

Tutkimus: Preload-menetelmällä lupaavia tuloksia diabeteksen hoidossa

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 15:30
Julkaisija: Polar Pharma

Uudessa tutkimuksessa selvisi että Preload-menetelmällä on saavutettavissa lupaavia tuloksia alkavassa tyypin 2 diabeteksessa. Diabeteksen esiintyvyys on saavuttamassa epidemian mittasuhteet. Suurella osalla sairastuminen selittyy epäterveellisillä elämäntavoilla ja ruokavaliolla. NGC Preload menetelmä on lanseerattu muutama vuosi sitten. Menetelmä lisää kylläisyyttä ja hidastaa aterianjälkeisen verensokerin nousua. Viimeaikaisissa tutkimuksissa menetelmällä on saatu lupaavia tuloksia lihavuuden ja tyypin 2 diabeteksen hallinnassa. 

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että matalan glykeemisen indeksin (GI) ruokavaliot ovat käyttökelpoisia diabeteksen ehkäisyssä. Matalan GI elintarvikkeiden arvellaan lisäävän kylläisyyden tunnetta pidentämällä glukoosin saatavuutta ja pienentämällä insuuliniresistenssiä. Lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet, että makroravintoaineet vähentävät ruokahalua ja nautitun ruoan määrää

Tutkimus osoittaa että NGC ™ Preload menetelmällä on vaikutusta tyypin 2 diabetekseen. Tuoreessa tutkimuksessa selvitettiin NGC Preload makroravintoaineiden (kolme eri proteiinia ja matala glykeeminen indeksi)  vaikutusta aterianjälkeiseen sokeritasapainoon (2h-BG). Tutkimukseen osallistui 30 aikuista potilasta.  Tutkimuksen kesto oli 12 viikkoa. NGC Preload valmisteita nautittiin 30 minuuttia ennen kutakin kolmea tärkeintä päivittäistä ateriaa.Tutkimus toteutettiin Tianjin Medical Universityn sairaalassa. 12 viikon aikana mitattiin veren sokerin muutoksia. Lisäksi tutkimushenkilöiden painoa ja vyötärönympäryksen mittaa tarkkailtiin 4 viikon välein. Myös subjektiivisia nälän ja kylläisyyden tunteita mitattiin.

12 viikon NGC Preload käytön aikana 2h-BG ja HbA1c-arvot laskivat merkitsevästi (p <0,05). Verrattuna lähtötasoon myös yleinen seerumin kokonaiskolesteroli ja LDL pitoisuus vähenivät merkittävästi (p <0,05). NGC Preload käytön aikana pystyttiin toteamaan myös huomattavasti kohonnut kylläisyyden tunne ennen seuraavaa ateriaa. Tämä luultavasti pienensi aterioiden kokoa. Seerumin CRP (kertoo kroonisesta matala-asteisesta tulehduksesta) putosi merkittävästi 12 viikon jälkeen.  Merkittävää laihtumista tapahtui 48%:lla tutkituista.

NGC ™ Preload voi olla tehokas tyypin 2 diabeteksen alkuvaiheessa! Runsaasti proteiineja sisältävän ja alhaisen glykeeminen indeksin ruokavalio voi vähentää 2h-BG ja HbA1c tasoa. Tätä vaikutusta ei kuitenkaan havaittu kaikissa tutkituissa. 70,4%:lla tutkituista oli näkyvissä merkittävää laskua 2h-BG:ssä. Tutkimuksissa selvisi myös, että muutoksilla 2h-BG tasoissa oli positiivinen yhteys laihtumisen kanssa. Laihtuminen voi aiheuttaa 2h-BG tason laskua parantamalla insuliiniresistenssiä.

Preloadilla on saatu lupaavia tuloksia hoidettaessa paitsi tyypin 2 diabetesta myös painonhallinnassa. Preloadin toimintaperiaattena on vakauttaa aterian jälkeisiä veren sokeriarvoja ja lisätä ennen ateriaa kylläisyyden tunnetta. Tämä pienentää nautittujen aterioiden kokoa, ruokahalua ja tarvetta napostella epäterveellisiä välipaloja. Aterianjälkeisen verensokerin tasapainottaminen on tärkeä tavoite kaikissa pyrkimyksissä vähentää tyypin 2 diabeteksen esiintymistä. Tästä NGC Preloadin tutkimuksissa on saatu lupaavia tuloksia.

NGC ™ Preload

NGC Preload annos on proteiinien, terveellisten rasvahappojen ja kuitujen sekoitus. NGC Preloadin makroravintoaineet ovat peräisin herneestä, herasta, kananmunasta, sokerijuurikkaasta ja omenasta.

Herne sisältää runsaasti tärkeää lihasten rakennusainetta kasviproteiinia. Herneen sisältämässä kasviproteiinissa on elimistölle välttämättömiä aminohappoja, kuten lysiiniä ja arginiinia. Hera on yksi parhaista proteiinin lähteistä. Heraproteiineilla on osoitettu olevan lupaavia vaikutuksia ikääntymiseen liittyvän lihaskadon ehkäisyssä. Heraproteiini sisältää runsaasti kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja on yksi laadukkaimpia proteiineja. Kananmuna sisältää runsaasti ravitsevia omega-3 rasvahappoja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Lisäksi kananmunat sisältävät runsaasti proteiinia ja kaikkia välttämättömiä aminohappoja. NGC Preload konseptin sisältämissä kanamunissa on erityisen korkea omega-3 ja omega-6 rasvahappopitoisuus. Ruusunmarjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Lisäksi ruusunmarja sisältää kasvisteroleja. Kasvissterolit tasoittavan verensokerin vaihteluita. Omena on otettu mukaan NGC Preload konseptiin sen sisältämien kuitujen ja varsinkin pektiinin vuoksi. Omenan sisältämällä pektiinillä on tärkeä rooli. Pektiini on ravintokuitu, jota esiintyy kasvien soluseinissä. Se kuuluu polysakkarideihin. Pektiini muodostaa mahalaukussa geelin, joka hidastaa glukoosin imeytymistä verenkiertoon. Sokerijuurikas sisältää sekä liukenevia että liukenemattomia kuituja. Kuidut lisäävät ulostemassaa ja nopeuttavat sen kulkemisnopeutta suolistossa, joten ne parantavat vatsan toimintaa ja hoitavat ummetusta. Kuidut lisäävät kylläisyyden tunnetta ja ovat ehdoton osa terveellistä ravintoa. Liukenevat kuidut vaikuttavat sokeri- ja rasva-aineenvaihduntaan. Veren kokonaiskolesterolin ja LDL-kolesterolin määrä pienenee, kun kolesterolin imeytyminen vähenee. Kuiduilla on myös vaikutusta veren sokerin nousuun ja insuliinvasteeseen.

www.inzone.fi 

Tutkimukset:

Ma, J., et al., Effects of a protein preload on gastric emptying, glycemia, and gut hormones after a carbohydrate meal in diet-controlled type 2 diabetes. Diabetes Care, 2009. 32(9): p. 1600-2.

Tongzhi Wu, Michelle J. Bound, Beiyi R. Zhao, Scott D. Standfield, Max Bellon, Karen L. Jones, Michael Horowitz, Christopher K. Rayner, Effects of a D-Xylose Preload With or Without Sitagliptin on Gastric Emptying, Glucagon-Like Peptide-1, and Postprandial Glycemia in Type 2 Diabetes, Diabetes Care 36:1913–1918

Polar Pharma Oy on ravintolisiin ja urheiluravinteisiin erikoistunut markkinointiyritys. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hart-Sport ja Gutzy kotimaiset urheiluravinteet sekä Freestream Fruitflow, EATLESS Appethyl ja Tonalin ravintolisät.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs