Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tervetuloa Liipolan monitoimitalon peruskiven muuraukseen 4.4.2014

Lahden kaupunki

Tervetuloa Liipolan monitoimitalon peruskiven muuraukseen 4.4.2014

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 12:11
Julkaisija: Lahden kaupunki

Aika: 4.4.2014 klo 8.45
Paikka: Kokoontuminen Liipolan monitoimitalon työmaalla, Ostoskatu 3, Lahti
Tilaisuus on avoin alueen asukkaille ja kaikille kiinnostuneille

Kutsuvierastilaisuus peruskiven muurauksen jälkeen
Kahvitilaisuus Liipolan asukastuvan Toimelassa,  Ostoskatu 16, 15500 Lahti
Median edustajat ovet tervetulleita myös kutsuvierastilaisuuteen! (Kutsu liitteenä, pdf)

* * * *
Peruskiven muuraustilaisuudessa monitoimitalon työmaalla puhuvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari, toimialajohtaja Maritta Vuorinen sekä SRV Rakennus Oy:n asunto- ja alueliiketoimintojen johtaja Antero Nuutinen. Peruskiveä ovat muuraamassa myös toimitilajohtaja Mauri Koistinen, SRV Rakennus Oy:n vastaava työnjohtaja Matti Nurkka sekä Kallion päiväkodin esikoululaiset Venla Laine ja Nils-Emil Lindblom rehtori Maritta Turusen kanssa.

Peruskiveen upotetaan lieriö, johon laitetaan peruskirja muurauspäivästä, tilaisuuden kutsu, hankkeen historia ja perustiedot, päivän Etelä-Suomen sanomat sekä kopiot voimassa olevista setelirahoista ja lasten piirustuksia. Tilaisuudessa kuullaan päiväkodin ja koulun lasten esityksiä. Tilaisuuden juontaa rehtori Maritta Turunen.


Monitoimitalosta alueen olohuone

Liipolan monitoimitaloon tulee päiväkoti, koulu, kirjasto sekä tilat oppilashuollolle ja suun terveydenhoidolle. Liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Monitoimitalon olohuonetilat luovat hyvät edellytykset henkilökunnan, lasten ja oppilaiden sekä alueen asukkaiden yhteistyölle. Monitoimitaloon rakennetaan vain sen oman tarpeen mukaan mitoitettu palvelukeittiö. Iso tuotantokeittiö sijoitetaan kokonaan muualle.

Toimintoja on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa

Suunnittelun lähtökohtana on ollut tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus sekä energiatehokkuus. Erilaisten käyttäjäryhmien toiveiden ja tarpeiden kuulemiseksi kaupunki on hyödyntänyt useita osallistumisen kanavia. Lapset ovat ideoineet tulevia tiloja osana päiväkodin ja koulun opetusta, tapahtumissa ja työpajoissa. Lahen D –asukaspaneelilta on sähköisesti kysytty toiminnoista ja palveluista. On järjestetty myös yleisö- ja asukastilaisuuksia sekä oppilaskunnan kautta kuultu myös eteläisen alueen nuorten mielipiteitä.

Monitoimitalo rakennetaan Liipola-Kaikuharjun koulun nykyiselle tontille, joka on Lahden kaupungin omistama. Rakentaminen aloitettiin 1.3.2014 ja monitoimitalo on käyttövalmiina 30.6.2015. Monitoimitalon bruttoala on 6500 m2 ja veroton urakkahinta  13. 9  milj. euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 17 milj. euroa. Liipolan monitoimitalon rakentaminen toteutetaan SR-urakkana, ja rakentamisesta vastaa SVR Rakennus Oy.

Peruskiven muuraus 
Peruskiven muuraus on vanha perinne, mutta tilaisuutena huomattavasti harvinaisempi harjannostajaisiin verrattuna. Tilaisuus järjestetään yleensä silloin, kun on kyseessä näkyvä, iso kohde, jolla on alueellista merkitystä. Lahden Tilakeskus järjesti Jalkarannan monitoimitalon peruskiven muuraustilaisuuden helmikuussa 2014. Sitä ennen järjestettiin vuonna 2005 Jalkarannan sairaalan laajennuksen peruskiven muuraustilaisuus.

Lisätietoja 
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, puh. 050 658 61 / Lahden Tilakeskus,
Liipola-Kaikuharjun koulun rehtori Maritta Turunen, puh. 050 539 1687  / Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut

* * * * * * * * * * * * * *

INFO

Liipola-Kaikuharjun koulu
toimii perusopetuksen 1-6 luokkien kouluna, jossa toimii myös erityisopetuksen luokkia. Oppilaita on keskimäärin yli 170. Koulu toimii tänä lukuvuonna kahdessa toimipisteessä: Liipolassa (1.-4. luokat) ja Salinkalliolla (5.–6. luokat). Koulussa järjestetään iltapäivätoimintaa 1 – 2 vuosiluokan sekä erityisen tuen oppilaille. Lisäksi aamu- ja iltapäivisin toimivat koulun kerhoryhmät.

Monitoimitaloon siirtyvät Kallion ja Liipolan päiväkodit. Kallion päiväkodissa toimii kuusi lapsiryhmä, joista yksi on esiopetusryhmä. Yhteensä paikkoja on 102. Liipolan päiväkodissa toimii kolme integroitua erityisryhmää, joista kahdessa on esioppilaita. Yhteensä paikkoja on 60. Nämä kaksi päiväkotia yhdistyvät, ja vanhoista rakennuksista luovutaan.

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs