Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tavoitteena maailma, missä mikään ei ole hukassa

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Tavoitteena maailma, missä mikään ei ole hukassa

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2015 klo 07:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Jokainen vanhempi tietää sen kauhun, kun lapsi on silmänräpäyksessä kadonnut supermarketin tai huvipuiston vilinään. Tai kun dementoitunut isä tai äiti katoaa pimeänä pakkasyönä omille teilleen. Suomalainen Yepzon Oy on kehittänyt paikannussovelluksen, jolla tärkeät ihmiset löytyvät nopeasti ja helposti omalla puhelimella.

Mobiilipohjaisia puettavia älyvaate- ja laitesovelluksia kehittävä Yepzon toi joulukuussa 2014 kuluttajamarkkinoille hieman tulitikkuaskia isomman paikannuslaitteen, jonka voi sujauttaa lapsen tai dementoituneen ikäihmisen taskuun. Kaikkialla GSM-verkossa toimivaa laitetta voi seurata useammalla puhelimella, eli kaikkien perheen 3-9-vuotiaiden lasten sekä muistisairautta potevien isovanhempien sijainti voidaan paikantaa helposti perheen puhelimilla.

Paikannus tulee kaikkialle

Yepzonin perustajan, toimitusjohtaja Otto Linnan tavoitteena on tehdä maailmasta paikka, missä tärkeät asiat eivät joudu hukkaan. Hänen mukaansa jo kymmenen vuoden kuluttua paikannusominaisuus on mm. älyvaatteissa, kun tarvittavan teknologian hinta putoaa.

– Paikannusominaisuus tulee myös lähes kaikkiin tärkeimpiin esineisiin, kuten autoihin, avaimiin, tietokoneisiin ja vaikka varkaiden suosimiin veneiden perämoottoreihin, hän ennustaa.

Yepzon-sovellukselle on Linnan mukaan valtava tarve kautta maailman.

– Tilastojen mukaan pelkästään Yhdysvaltojen ja EU:n alueella katoaa vuosittain yli miljoona lasta, joista joka kymmenettä ei koskaan löydetä. Myös dementia- ja muistisairauspotilaiden valvontaan kysytään hurjasti Yepzoneita.

Yepzonia on jo iltalehdissä kritisoitu kyttäämiskulttuurista ja siitä, että laiskat vanhemmat siirtävät valvontavastuun laitteelle. Otto Linnaa väite lähinnä huvittaa.

– Kansantajuinen ja helppo laite on lisäturva, jolla kadonnut lapsi tai vanhus voidaan löytää ajoissa. Vielä alakoulun 1.-3.-luokkalaisetkin unohtavat helposti laittaa kännykän päälle, joten Yepzon jäljittää myös omille kotimatkalla eksyneet koululaiset.

Yepzonin kehitystarina on ollut harvinaisen nopea, innovaatiorahoittaja Tekesinkin mukaan ennätysluokkaa Suomessa. Lokakuussa 2013 aloittanut yritys sai valmiin tuotteen markkinoille jo jouluksi 2014.

– Kuluttajamyynti on alkanut joulukuussa Suomessa ja Italiassa. Kevään mittaan laite ilmestyy myös ranskalaisten, britannialaisten ja yhdysvaltalaisten kauppojen hyllyille. Lisäksi laitteen voi tilata Yepzonin omasta verkkokaupasta EU:n alueella, Otto Linna kertoo.

Tuotekehitys jatkuu kuluttajapalautteen pohjalta koko ajan. Nopeasti kasvava yritys kiinnostaa kuluttajien lisäksi sijoittajia ja teleoperaattoreita ympäri maailmaa.

– Teleoperaattoreiden puolella kiinnostus on ollut huikeaa. Olemme maaliskuussa Team Finlandin mukana Barcelonan Mobile World Congressissa 2.-5.3.2015, jossa kohtaamme seuraavan kerran isommassa mittakaavassa yhteistyökumppaneita ja asiakkaita. Olemme tavattavissa osastolla 5C31, Otto Linna kertoo. Teksti: Eila Aalto

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/1w4gWJe
Julkaisija: Editori.fi

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs