Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tästä keskustellaan: hengellinen väkivalta uskonyhteisöissä

Lasten Keskus

Tästä keskustellaan: hengellinen väkivalta uskonyhteisöissä

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 11:12
Julkaisija: Lasten Keskus

Hengellinen väkivalta, huijaus ja manipulointi – jopa fyysisen väkivallan ja seksuaalisen hyväksikäytön muotoja saaneet väärinkäytökset – ovat olleet vaiettuja salaisuuksia joissakin uskonnollisissa piireissä. Vaikenemisen kulttuuri on kuitenkin murtumassa. Viime aikoina hengellinen väkivalta on nostettu keskusteluun ja aihe on ollut ajankohtainen myös suomalaisessa mediassa.

 

Janne Villan teoksessa Hengellinen väkivalta ilmiötä tarkastellaan tapauskertomusten, asiantuntijoiden ja alan kirjallisuuden kautta. Miten uhri voi selvitä eteenpäin elämässään ja uskossaan ja kuinka yhteisön tulisi toimia kriisissä?

 

”Tärkeintä on uhrien äänen kuunteleminen ja heidän auttamisensa, toiseksi väkivaltaisten rakenteiden purkaminen ja uusien uhrien tuottamisen ennaltaehkäisy. Vakavia väärinkäytöksiä sisäänsä kätkevän uskonyhteisön kulissien kiillottamisesta ja kannattelemisesta ei ole niin väliä silloin, kun puhutaan ihmisiä vahingoittavista käytännöistä. Ongelmien salailun strategia on tullut tiensä päähän”, kirjoittaa Janne Villa.

 

”Vaikka kirjassa kuvatut tapaukset eivät ole kunniaksi itseään kristillisiksi kutsuville yhteisöille, on kirkollisesta intressistä tehdyn teoksen tavoitteena oman pesän puhdistaminen, ei likaaminen”, hän sanoo.

 

Usko on useimmille sielun voimanlähde, mutta hengellisen väkivallan vaiettujen salaisuuksien paljastuminen heittää uskonyhteisöjen eteen ankaran peilin ja haasteen, josta kaikki eivät ole selvinneet kunnialla. Väkivallan karsimisessa riittää yhä työtä.

 

TK Janne Villa on vapaa toimittaja ja terapeutti.

 

Janne Villa: Hengellinen väkivalta. 313 s. KL 17.1. ISBN 978-952-247-336-3; Ovh. 29,20

 

Lisätietoja: Janne Villa, janne.villa@gmail.com, puh. 040 5829 794

tai Päivi Karri, paivi.karri@kirjapaja.fi, puh. (09) 6877 4558 (paikalla ti 2.4.)

Viestintä: Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, puh. 040 553 4757.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs