Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Tampereen Messut -konserni kasvoi kannattavasti: uusi E-halli valmistuu syksyllä 2013

Tampereen Messut

Tampereen Messut -konserni kasvoi kannattavasti: uusi E-halli valmistuu syksyllä 2013

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2012 klo 16:04
Julkaisija: Tampereen Messut

Tampereen Messut -konserni kasvoi kannattavasti vuonna 2012

TAMPERE TÄYTTYY UPEISTA TAPAHTUMISTA MYÖS ENSI VUONNA

Tampereen Messut -konsernin vuosi 2012 onnistui erinomaisesti. Konsernin liikevaihto kasvoi 17 prosenttia 9,6 miljoonaan euroon. Liikevoitto tulee olemaan yli miljoona euroa. Tampereen Messut -konserniin kuuluvat Tampereen Messut Oy:n lisäksi omana yksikkönä toimiva Tampereen Kokouspalvelu sekä tytäryhtiöt Finland Events Oy, Finland Restaurants Oy – Finnresta sekä Tavicon Oy. Tampereen Messut Oy järjesti tänä vuonna 18 messutapahtumaa, joihin tutustui kaikkiaan 138 092 messuvierasta. Näytteilleasettajia messuilla oli yhteensä 3260 ja näyttelypinta-alaa 50 977 neliötä. Vuonna 2013 Tampereen Messut Oy järjestää 16 messutapahtumaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Ohjelmassa on muun muassa uusi kansainvälinen kaivosalan messutapahtuma EuroMining 2013. Tampereella toteutetaan ensi vuonna myös lukuisia kongresseja ja seminaareja.

–Koko konsernin toiminta kuluneena vuonna oli kannattavaa. Konserni laajeni jälleen viime kesäkuussa, kun ostimme kansainvälisten ja valtakunnallisten kongressien sekä seminaarien järjestämiseen erikoistuneen Tavicon Oy:n koko osakekannan. Messuvuosi oli myös vilkas ja voimme iloisena todeta, että taloudellisesti haastavat ajat eivät näkyneet Tampereen Messujen toteuttamissa tapahtumissa. Lisäksi messujen kokonaiskävijämäärä kasvoi yli 20 prosenttia ja näytteilleasettajien yhteismäärä yli 15 prosenttia edellisvuodesta. Asiakastyytyväisyyslukumme olivat kävijöiden osalta 93 prosenttia ja näytteilleasettajien osalta 90 prosenttia. Näiden tulosten valossa lähdemme kiitollisin, positiivisin ja innokkain mielin toteuttamaan vuoden 2013 tapahtumia, kertoo toimitusjohtaja Hannu Vähätalo Tampereen Messut Oy:stä.


Tampereen Messut Oy:llä on takana vauhdikas 45-vuotisjuhlavuosi

Tampereen Messut Oy:n perustamisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 45 vuotta. Juhlavuonna järjestettiin 18 messutapahtumaa, joista 13 oli suunnattu kuluttajille ja viisi ammattilaisille. Kevään kuluttajamessuja olivat Asta Rakentaja, Hevoset sekä supermessuviikonlopun muodostaneet Puutarha, Kotimaan Matkailumessut, Tampereen Kirjamessut, Keräily ja uutuustapahtuma Tampereen Viinimessut. Kuluttajamessutarjonnasta syksyn osalta vastasivat Asta Koti, Tampereen Taidemessut ja Keräily Syksy sekä Tampere-talossa toteutettu Naisday Tampere, jonka Tampereen Messut Oy järjesti ensimmäisen kerran. Kuluttajamessut huipentuivat marraskuussa Suomen Kädentaitoihin sekä Kivi ja Koru -messuihin. Suomen Kädentaidot -messuilla jaettiin myös historian ensimmäinen Taito-Finlandia-palkinto. Vuoden 2012 ammattimessuja olivat Turvallisuus, Security, Työhyvinvointi, Alihankinta ja Nordic Welding Expo.


Ensi vuonna 16 messutapahtumaa – ensimmäiset kansainväliset kaivosmessut ja uusi E-halli

Messuvuoden 2013 aloittaa historian suurin verkkoliiketoiminnan ammattitapahtuma Verkosto, joka muodostuu Sähköverkot- ja Tietoverkot-messuista (30.–31.1.). Helmikuussa ovat vuorossa Tampereen ammattikorkeakoulun ja Puusuutarit ry:n kanssa toteutettavat rakentamisen ja asumisen Asta Rakentaja -messut sekä Keräily Kevät (8.–10.2.). Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut kokoavat liikuntapaikkojen ja viheralueiden sekä kuntoliikunnan, fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset Suomen johtavaan liikunta-alan messutapahtumaan maaliskuussa (14.–15.3.). Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset saa uutta potkua ohjelmasisältöön korkeatasoisesta Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailusta (6.–7.4.). Kevätkauden päättää suuren kiinnostuksen saavuttanut Logistiikka, joka tuo materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattilaiset Tampereelle toista kertaa (17.–19.4.).

Syyskuussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen valmistuu uusi E-halli, jonka rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Ensisijaisesti tapahtumakäyttöön tuleva halli tuo kaivattua lisätilaa messuille. Lisätietoa E-hallista 13.12.2012 julkaistusta lehdistötiedotteesta: Tampereen Messu- ja Urheilukeskus laajenee: Tapahtumakeskuksen uusi E-halli valmistuu syksyllä 2013

Syksyn aloittaa uusi kansainvälinen kaivosalan ammattimessutapahtuma EuroMining, joka tarjoaa kovassa noususuhdanteessa olevan alan toimijoille odotetun foorumin luoda kontakteja, esitellä uutuuksia ja keskustella tulevaisuuden ratkaisuista (11.–12.9.). Suomen johtavana teollisuuden messutapahtumana paikkansa vakiinnuttaneet kansainväliset Alihankinta-messut juhlivat 25-vuotista taivaltaan (24.–26.9.). Syksy jatkuu suosituilla kuluttajamessuilla. Sisustamisen ja kodin kunnostamisen messutapahtuma Asta Koti sekä Tampereen Taidemessut tuovat iloa lokakuuhun (4.–6.10.), ja marraskuussa pidetään jälleen Euroopan suurimmat käsi- ja taideteollisuusmessut Suomen Kädentaidot (15.–17.11.).


Kokouksia, kongresseja, seminaareja ja muita tapahtumia

Messujen lisäksi vuosi 2013 tuo Tampereen seudulle lukuisia kansainvälisiä ja valtakunnallisia kongresseja, seminaareja, kokouksia ja muita tapahtumia Tampereen Kokouspalvelun ja Tavicon Oy:n toimesta. Finland Events Oy toteuttaa erilaisia yritystapahtumia ja kuluttajatapahtumia. Finnresta tuottaa ravintolapalveluja ja kokouspaketteja kaikille Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen tapahtumajärjestäjille.


MEDIAMATERIAALIT:

Liitteenä on pdf-muodossa Tampereen Messut -konsernin sekä Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy:n (TESC) median joululounaalla 13.12.2012 julkaistut lehdistötiedotteet ja esitys.

Uuden E-hallin rakentamisesta julkaistu video löytyy TESCin uudistuneilta nettisivuilta osoitteesta www.tesc.fi. Kuvia hallilaajennuksesta löytyy TESCin kuvapankista.

Tampereen Messujen tapahtumista julkaistut lehdistötiedotteet sekä kuvapankki löytyvät osoitteesta www.tampereenmessut.fi (Media).


LISÄTIEDOT:
Tampereen Messut -konserni / Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Hannu Vähätalo, toimitusjohtaja, p. 0500 620 806, hannu.vahatalo(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

Tampereen Kokouspalvelu: www.tampereconference.fi
Tavicon Oy: www.tavicon.fi
Finland Events Oy: www.finlandevents.fi
Finnresta: www.finnresta.fi

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus: www.tesc.fi 

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs