Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Supersiskojen nettituki onnistuneesti käyntiin

Supersiskot

Supersiskojen nettituki onnistuneesti käyntiin

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2013 klo 10:32
Julkaisija: Supersiskot

”Nuoria tyttöjä ahdistavat yksinäisyys, väkivalta ja perheen ongelmat”

 

Toukokuun alussa käynnistynyt Maria Drockilan perustama ja Suomen Zonta-järjestön ylläpitämä Supersiskot-nettitukipalvelu sai heti ensimmäisen toimintakuukautensa aikana 150 yhteydenottoa, pääasiassa nuorilta tytöiltä.  Joukossa on ollut myös vanhempia, jotka ovat huolissaan nuoristaan. Yhteydenottojen arvellaan jatkossa kasvavan sivuston tunnettuuden lisääntymisen myötä.

Erityisesti tyttöjen syrjäytymisen ehkäisemiseksi perustetulla Supersiskojen tukisivustolla viesteihin vastaava sosiaalityön ammattilainen, Supersisko Hannele kertoo, että monenlaista hätää on noussut esiin.

”Miltei sama vaikeuksien kirjo kuin aikuisillakin. Joku kaipaa olkapäätä, jolle purkaa pettymystään aiemmin saamansa avun laadusta, jonka myötä on menettänyt luottamuksensa. Osa puolestaan tiedustelee kenen puoleen voisi vaikeuksissaan kääntyä”, Hannele sanoo. ”Paha olo, kiusaaminen, ulkonäköön liittyvät asiat, syömishäiriöt, tapahtuneet väkivaltatilanteet ja perheiden ongelmat, joista nuori kärsii, ovat yleisimpiä syitä yhteydenottoihin.”

Viimeaikaiset lasten yksinäisyyttä kartoittavat tutkimukset osoittavat, että jopa 20 prosenttia nuorista ja lapsista kärsii vaikeasta yksinäisyydestä. Koettu yksinäisyys on merkittävä tekijä, joka ennustaa nuoren syrjäytymistä myöhemmin. Myös väkivalta heikentää lasten hyvinvointia. Hannele kertookin, että yksinäisyys ja kavereiden puute korostuvat Supersiskojen sivustolle tulevista viesteissä.

 

Taustalla ammattilaisten verkosto

 

Pitkän linjan sosiaalityön ammattilainen Supersisko Hannele on ensimmäinen tukihenkilö, joka  vastaa Supersiskot.fi -palvelun kautta tuleviin nuorten tyttöjen yhteydenottoihin. Sosiaaliohjaan peruskoulutuksen saanut Hannele on työskennellyt alalla yli 30 vuotta ja syventänyt osaamistaan eri hoiva-alojen koulutuksissa muun muassa psykoterapia-, kriisi- ja depressiotyöhön.

Hannelen tukena toimii ohjausryhmä, johon kuuluu eri järjestöjen edustajia. Supersiskojen taustavoimia ovat Zonta-järjestön ohella Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Mielenterveysseura, Syömishäiriöliitto ja Tyttöjen talo. Hankkeen suojelijana toimii Tommy Hellsten.

Sähköpostin välityksellä tapahtuvan luottamuksellisen keskustelun ohella Hannele neuvoo nuoria kenen jo toimivan auttamiskanavan puoleen heidän kannattaisi vaikeuksissaan kääntyä. ”Yhteiskunnan tarjoamat palvelut ovat hajanaisia, eikä nuorten ole välttämättä niitä helppo itse löytää”, Hannele muistuttaa. ”Siksi Supersiskojen kaltaisia matalan kynnyksen yhteydenottokanavia tarvitaan.”

 

Maria Drockila jatkaa vapaaehtoisena

 

Vuoden 2013 MTV3:n Hyväntekeväisyys Diili -kilpailun voittanut Maria Drockila on luovuttanut keräämänsä palkintorahat ja ideoimansa Supersiskot-hankkeen edelleen Zonta International Piiri 20:n eli Suomen Zonta-järjestön hallinnoitavaksi. Johtavassa asemassa toimivista naisista koostuvalla vapaaehtoisjärjestöllä on Suomessa ja Virossa kaikkiaan 1700 jäsentä ja toimintaa 50 paikkakunnalla.

Zonta-järjestöön itsekin kuuluva yrittäjä Maria Drockila jatkaa vapaaehtoisena Supersiskojen toiminnassa ja koordinoi muun muassa varojen keruuta ja sponsoriyhteistyötä.

Supersiskot-verkkokaupan kautta sekä yksityishenkilöillä että yrityksillä on mahdollista tehdä lahjoituksia ja ostaa kampanjatuotteita. Varat käytetään pääasiassa nettitukipalvelun kehittämiseen, sillä tukihenkilöä lukuun ottamatta eri alojen ammattilaiset ja mukana olevat yritykset lahjoittavat työpanoksensa ilmaiseksi.

YK:n tyttöjen päivänä 11. lokakuuta 2013 Supersiskot järjestävät erityyppisiä varainkeruutapahtumia kymmenillä paikkakunnilla. Päätapahtuma järjestetään Musiikkitalossa Helsingissä. Lisätietoja palvelusta: www.supersiskot.fi

 

 

”Jotta yksikään tyttö ei jäisi yksin”

Tekstaa SUPERSISKOT-numeroon 16499. Viestin hinta 10 euroa.

Soita numeroon 0600 03210. Puhelun hinta 10 euroa.

 

Lisätiedot:

www.supersiskot.fi

www.zonta.fi

www.facebook.com/Supersiskot

 

 

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:

Maria Drockila

Supersiskot-hankkeen perustaja

p. 040 500 5323

maria.drockila@supersiskot.fi

 

Zonta International Piiri 20

PR- ja viestintätoimikunta

Supersiskot-tiedottaja

Pirjo Kuisma

p. 040 554 3587

pirjo.kuisma@figuuri.fi

Zonta International on vuonna 1919 perustettu maailmanlaajuinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton naisten palvelujärjestö. Suomessa jäseniä on noin 1700. Järjestön tavoitteena on edistää naisten ihmisoikeuksien toteutumista kaikkialla maailmassa, parantaa naisten ja tyttöjen koulutusta, terveydenhuoltoa ja taloudellista asemaa sekä vaikuttaa asenteisiin ja lainsäädäntöön.

Maria Drockila voitti keväällä 2013 MTV3:n Hyväntekeväisyys Diili -ohjelman Supersiskot-hankkeella, jonka tavoitteena on ehkäistä nuorten tyttöjen syrjäytymistä. Hanke siirtyi ohjelman päätyttyä Zonta International Piiri 20:lle (Suomi & Viro), joka toimii Supersiskojen vastuullisena toteuttajana. Zonta-järjestöön kuuluva Maria Drockila jatkaa projektissa vapaaehtoisena.

www.zonta.org

www.zonta.fi

www.supersiskot.fi

www.facebook.com/ZontaInternationalDistrict20

www.twitter.com/ZontaDistrict20

www.facebook.com/Supersiskot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs