Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Suomen Ladulla lääkkeet lasten luontoliikunnan lisäämiseen

Suomen Latu

Suomen Ladulla lääkkeet lasten luontoliikunnan lisäämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2014 klo 12:32
Julkaisija: Suomen Latu

HS (9.12.) kertoi lastentarhanopettaja Hanna Laineesta, joka oli vaihtanut työpaikkaa voidakseen ulkoilla enemmän. Hanna oli käynyt Suomen Ladun kasvatusalan ammattilaisille suunnatun Avaimet luontoo -kurssin. Nyt hän työskentelee Helsingin kaupungin metsäkerhon ohjaajana ja jakaa saamiaan pedagogisia ja biologisia tietojaan ja taitojaan pikkulapsille.

"Helsingin varhaiskasvatus on lähtenyt lisäämään lasten luontosuhteen vahvistamista omalla kerhotoiminnallaan. On hienoa, että lasten luontoliikunnan tarpeeseen on herätty", projektipäällikkö Mari Parikka-Nihti Suomen Ladusta sanoo.

Suurin osa suomalaisista päiväkotilapsista tai alakoululaisista ei kuitenkaan ole yhtä hyvässä asemassa kuin Helsingin metsäkerholaiset. Kahden tunnin päivittäinen liikuntasuositus ei täyty, luontosuhde ei rakennu. 

"Terve luontosuhde rakennetaan varhain. Lapsena ja nuorena saadut luontokokemuksilla on merkittävä vaikutus läpi elämän", Parikka-Nihti muistuttaa. 

Opetussuunnitelmia vuodelle 2016 rakennetaan parhaillaan alueellisesti ja paikallisesti.

"Juuri nyt on oikea aika tarttua opetussuunnitelman henkeen, jossa korostuu laaja-alaisen oppimisen merkitys ja eheytetty opetus. Oppimisen lähtökohta voi olla lähiluonto tai -metsä, josta saadaan rakennettua esiopetuksessa oppimiskokonaisuus tai perusopetuksessa oppiaineet eheyttävä, tiedonalat kokoava, syvällistä oppimista edistävä kokonaisuus." 

Suomen Ladun kurssien kautta kasvattajien ja opettajien on mahdollista saada kokonaiskasvatuksellinen, lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista jatkumona toteuttava näkökulma toimintaansa.

Suomen Ladulla on parhaillaan käynnissä Luokasta Luontoon -hanke, jonka tavoitteena on lisätä 1–4-luokkalaisten fyysisen aktiivisuuden määrää siirtämällä koulun opetusta ja kerhotoimintaa sisältä ulos luontoon.

"Luokasta luontoon siirretty toiminta liikunnallistaa koulun toimintakulttuuria ja vähentää muun muassa koululaisten päivittäisen istumisen määrää. Samalla oppiminen muuttuu toiminnallisemmaksi", Mari Parikka-Nihti kertoo.

 

Lisätiedot

Mari Parikka-Nihti
projektipäällikkö, Luokasta luontoon -hanke
etunimi.sukunimi@suomenlatu.fi
Puh. 040 776 7941

Liitetiedostot

Suomen Latu on suomalaisten liikuttamiseen ja ulkoilijoiden edunvalvontaan keskittynyt ulkoilujärjestö, johon kuuluu 78 000 jäsentä 216 yhdistyksessä. 

www.suomenlatu.fi
www.facebook.com/suomenlatu

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs