Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Suomalainen kosketuskulttuuri – mitä se on?

Lasten Keskus

Suomalainen kosketuskulttuuri – mitä se on?

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2013 klo 09:52
Julkaisija: Lasten Keskus

Taina Kinnusen kirjassa Vahvat yksin, heikot sylityksin tarkastellaan kosketuksen inhimillistä merkitystä ja suomalaista kosketuskulttuuria. Kirjan omakohtainen ote ja laaja suomalainen aineisto piirtävät esiin kuvan kosketusta välttelevästä kulttuurista.

 

Suomalaisilla on pitkä pidättyväisyyden ja yksin pärjäämisen perinne, jonka varjo lankeaa kauas. Jopa väkivalta on tavallinen kokemus. Meissä elää silti kaipuu läheisyyteen, ja yhä useampi osaa halaamisen tärkeän taidon.

 

”Kosketus on edelleen suomalaisille vaikea aihe, suorastaan tabu. Ihojen läheisyyteen, tai pikemminkin niiden etäisyyteen, liittyy häpeää, kaipuuta ja kipua”, Taina Kinnunen kirjoittaa.

 

Kosketus ja sen puute tekevät syvästi hyvää ja pahaa. Keskustelussa on esillä kurittava kosketus, mutta unohtuuko toinen puoli: hyvää tarkoittava kosketus, jota monet lapsetkin ovat vailla tänä päivänä?

 

Kirja keskittyy kolmeen pääaiheeseen: lasten hoivaan, kosketukseen parisuhteessa sekä tervehdyttävään ja kasvattavaan kosketukseen. Se valottaa eri-ikäisten suomalaisten elämäntarinoita ihonhistorian näkökulmasta. Samalla Kinnunen haastaa lukijan pohtimaan omaa kosketushistoriaansa.

 

Taina Kinnunen, Vahvat yksin, heikot sylityksin. Otteita suomalaisesta kosketuskulttuurista. Kirjapaja 2013. 236 s.

ISBN 978-952-247-395-0. Kl 30.12/17.3. Ovh. 33,20

 

Tohtori Taina Kinnunen on tutkija, kulttuuriantropologi ja sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtori Tampereen

yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, jotka pohtivat eri näkökulmista ruumiillisuutta suomalaisessa kulttuurissa.

 

HUOM! Julkaisutilaisuus ja keskustelu teoksesta ma 13.5. klo 18 Arkadia International Bookshopissa, Nervanderinkatu 11, Helsinki. Keskustelemassa kaksi antropologia Taina Kinnunen ja Katriina Järvinen.

 

Lisätietoja: Taina Kinnunen, tkinnun@gmail.com, puh. 050–517 8757

tai Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, puh. 040 553 4757.

Arvostelukappaleet ja kansikuvapyynnöt: minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs