Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Stöd från nätgruppen för kvinnor som upplevt våld- Ansökan börjar nu

Naisten Linja

Stöd från nätgruppen för kvinnor som upplevt våld- Ansökan börjar nu

Pressmeddelande.
Publicerad: 05.06.2014 kl. 09:43
Utgivare: Naisten Linja

Aktuellt: Ansökningarna till nätgruppen-fri från parrelationsvåld pågår.

Kvinnolinjen och Tukinet samarbetar för att skapa en stödgrupp, till vilken alla kvinnor som har tillgång till internet kan vända sig vid behov.

Kamratgruppen Fri från parrelationsvåld är avsedd för kvinnor som upplevt våld eller fortfarande utsätts för våld. I den slutna nätgruppen kan du med sakkunniga anonymt och med dataskydd berätta om dina egna erfarenheter och metoder att komma ifrån våldet. Ansökan börjar idag.

Kamratgruppen Fri från parrelationsvåld ordnas i stödnätet under tiden 25.8 – 17.10.2014. Gruppen är avsedd för kvinnor som utsätts eller blivit utsatta för våld i ett parförhållande.  Utomstående kommer inte att kunna delta i konversationerna eller läsa kommentarer som skrivs inom gruppen. Du behöver inte heller meddela dina personuppgifter till handledarna.

Det är ofta lättare att tala om upplevelser och känslor som våldet uppväcker tillsammans med personer i samma situation än med personer som inte själva har blivit utsatta för våld. Som bäst kan du när du diskuterar med gruppmedlemmarna uppleva att du blir hörd och godkänd, och den känsla av att vara ensam och annorlunda som våldet förorsakar kan lindras.

Gruppen erbjuder en trygg och säker miljö där du kan diskutera det våld som du har utsatts för och dess följder för ditt liv. Detta sker i en trygg omgivning där diskussionen leds och övervakas tillsammans med andra som befinner sig i samma situation. I gruppen får du information om parrelationsvåld, hur det visar sig, hur du överlever det och hur du kan bli fri från en våldsam parrelation. Temagruppen fungerar på samma sätt som Stödnätets öppna diskussionsgrupper. Vi modererar inte meddelandena, d.v.s. de läses inte innan de publiceras. 

Temagruppen genomförs av Kvinnolinjen i samarbete med Tukinet. Tukinet fungerar också som kriscentrum på webben. Som handledare för gruppen fungerar Kvinnolinjens kamratstödgrupp. Gruppens verksamhet finansieras av RAY:s- spelautomatförening.

20 personer ryms med i gruppen. För att gruppens verksamhet skall kunna inledas måste minst 10 personer delta. Vi väljer deltagarna utgående från ansökningarna. Diskussionerna i gruppen utförs på finska. Ansökningstiden är från 5.6.2014 – 3.8.2014.

Du kan ansöka till kamratstödgruppen via Tukinet (ansökan kräver att du registerar dig och loggar in på Stödnätet).

Vi meddelar via stödnätet dem som ansökt om det blivit valda senast på fredagen 8.8.2014. Mer information om gruppen får du från: Merja Rankinen merja.rankinen@naistenlinja.fi / 050 377 7861

NAISTEN LINJA (www.naistenlinja.fi) on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la klo 12–16 numerossa 0800 02400. Työtä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

NAISTEN NETTI (www.naistennetti.fi) vastaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen kysymyksiin sähköisesti. 

OMAT RAJANI (www.omatrajani.fi) on 13–18 -vuotiaiden tyttöjen oma tietopaketti ja keskustelupaikka seurustelusta, omista rajoista ja väkivallan tunnistamisesta.      

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs