Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » SEKS2016-tapahtuman aiheena on häpeä ja sen voittaminen

Sexpo

SEKS2016-tapahtuman aiheena on häpeä ja sen voittaminen

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 08:00
Julkaisija: Sexpo

Häpeä varjostaa yhä monien seksuaalisuutta. Se aiheuttaa vaikeuksia ihmissuhteissa, syrjäytymistä ja mielenterveyden ongelmia. Häpeästä on kuitenkin mahdollista vapautua. Osaava ja kunnioittava tuki auttaa häpeän tuottamien solmujen avaamisessa.

Häpeän voittaminen on 18.3. toteutuvan Sexpon SEKS2016-koulutuspäivän teemana. Sexpo on järjestänyt vuodesta 2008 alkaen suosittuja SEKS-koulutustapahtumia, joissa puhujina ovat alallaan tunnetut asiantuntijat ja kokemuskouluttajat. Osallistujista valtaosa on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, mutta mukana on myös opiskelijoita ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Päivän puheenjohtaja, yleislääkäri Vilho Ahola toteaa: "Seksuaalisuuteen liittyvä häpeä ei ole koskaan ihmiselle hyväksi. Ammattilaisten keskeisimpiin tehtäviin kuuluu huolehtia siitä, että emme lisää asiakkaan kokemaa häpeää. Koulutus on tässä avainasemassa."

SEKS2016-päivä on innostanut paikalle ennätysmäärän osallistujia. Puhujina ovat muun muassa psykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallio sekä häpeämättömyyttä ja kehitysvammaa pohtiva Sami Helle. Luvassa on myös keskustelua kehosta, lääkkeistä ja itsensä hyväksymisestä Läski-monologista tutun Raisa Omaheimon kanssa.

Tapahtumasta saatava tuotto käytetään Sexpon maksuttomien, erityisesti nuorille suunnattujen seksuaalineuvontapalveluiden ylläpitämiseen.


Tapahtumasivut: www.seks.fi


Lisätiedot
Tiina Vilponen, viestintävastaava
050 363 2852, tiina.vilponen@sexpo.fi

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Koulutamme seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpidämme seksuaalineuvontaa, johon tulee tuhansia yhteydenottoja vuosittain. Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs